V České poště zasahovala policie kvůli stavebním zakázkám, zatkla 9 lidí

Česká pošta, ilustrační foto

Česká pošta, ilustrační foto Zdroj: Euro - Martin Pinkas

Policie od šesté hodiny ranní prohledávala budovu hlavní pošty v Jindřišské ulici v Praze a bývalou centrálu České pošty na pražském Žižkově. Zásah ve státním podniku údajně souvisel s vyšetřováním činnosti bývalého zaměstnance firmy a se zakázkami na stavební práce. Policisté prý zatkli devět lidí.

„Potvrzujeme, že v několika objektech České pošty je policie ČR, vyžádali si řadu dokumentů, samozřejmě jsme jim poskytli veškerou součinnost. Podle předběžných informací se jedná o vyšetřování činnosti našeho bývalého zaměstnance. V tuto chvíli nemáme další informace, událost proto nemůžeme blíže komentovat,“ řekl ČTK mluvčí Ivo Mravinac.

Na poště zasahuje policejní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze. Podle informací serveru iDnes.cz policisté zatkli devět lidí, z nichž tři byli zaměstnanci podniku a šest jsou zástupci jiné firmy, nikoho ale zatím neobvinili. Kauza se prý týká veřejných zakázek.

„Obvinění podle policejního orgánu jednali jako organizovaná skupina, která manipulovala s veřejnými zakázkami malého rozsahu na stavební práce,“ citoval server vyjádření státního zástupce Zdeňka Matuly.

Státní podnik Česká pošta provozuje kolem 3200 poboček a zaměstnává přes 30 tisíc lidí. Roční tržby se pohybují kolem 20 miliard korun.