Ve skladu Amazonu hořelo, hasiči evakuovali tisíce osob

Zdroj: Aktu.cz

AMAZON V PRAZE. Největší zásek obřího e-shopu v Česku je součástí obchodu za stovky miliard korun.
Steven Harman, ředitel Amazonu pro kontinentální Evropu, otevírá novou železniční zastávku
Balící linka Amazonu
Nová skladovací věž Amazonu
Nová skladovací věž Amazonu
10
Fotogalerie

Hasiči dnes večer likvidovali malý požár ve skladu firmy Amazon v Dobrovízi u Prahy. Evakuováno bylo přes 2800 osob, část z nich se ale brzy vrátila zpátky na pracoviště. 

Záchranáři ošetřili tři lidi, kteří se nadýchali kouře. ČTK to řekli mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa a mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Hasiči k požáru vyjížděli před 20:00, do půl hodiny byl požár pod kontrolou, zřejmě hasili i zaměstnanci práškovým přístrojem. Oheň vznikl v regálech se zbožím. Příčinu požáru nyní policisté vyšetřují.

Na místě zasahovaly tři posádky záchranářů. "Dvě nadýchané osoby převezli záchranáři do kladenské nemocnice, jednu do Motola," uvedla Effenbergerová.

Americký internetový prodejce Amazon v Dobrovízi otevřel v roce 2013 centrum vráceného zboží a loni tam zahájilo provoz i distribuční centrum firmy. V září byla zprovozněna druhá skladovací věž, což znamená, že je v provozu celá kapacita distribučního centra. V budově je tak možné uložit až 18 milionů kusů zboží a za jeden den vypravit až jeden milion zásilek. V Amazonu pracuje 2300 stálých zaměstnanců a k tomu další 4000 brigádníků, kteří sem budou dojíždět ve špičce do konce prosince. Přímo u distribučního centra začala nedávno fungovat nová železniční zastávka.