Ve Šluknově se srazil vlak s autem, 12 lidí se zranilo

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: archiv / 7

Na železničním přejezdu ve Šluknově se odpoledne srazil osobní vlak s nákladním autem. Strojvedoucí utrpěl těžké zranění, 11 lidí se zranilo lehce. ČTK to řekla mluvčí policie za Ústecký kraj Alena Bartošová. Drážní inspekce škodu na vlaku, trati a kamionu odhadla na 13,5 milionu korun.

Policii byla nehoda na přejezdu, který je zabezpečen pouze světelnou signalizací bez závor, nahlášena v 16:18. „Dle zjištění na místě nehody bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Při střetu osobní vlak vykolejil.

Strojvedoucího z místa odvezl vrtulník, dalších 11 lidí utrpělo podle policie lehká zranění. Ve vlaku jelo několik desítek lidí. Stanoviště strojvedoucího v přední části vlaku bylo podle Drápala kompletně zničeno. Deset milionů korun je škoda na vlaku, dva miliony na vlaku a jeden a půl milionu na nákladním automobilu.

Provoz na trati bude přerušen podle informací Českých drah zřejmě až do úterního poledne. Osobní vlak musejí nejprve technici vrátit na trať. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, teď zůstávají u nehody vyšetřovatelé. Nehoda se stala na přejezdu v Rumburské ulici. Kamion převážel štěrk.