Výhodná a rychlá konverze měn s KB

Zdroj: Komerční Banka

Nikdo se dnes neodváží rozhodnout, k jakému datu nahradí českou korunu společná evropská měna euro. Zaměřme se na to, jaké inovativní možnosti mají firmy zaměřené na export i import v oblasti konverzí měn, zajišťování měnových rizik apod. 

Minimálně pro několik následujících let půjde i v souvislosti s očekávaným uvolněním měnové politiky ČNB o aktuální téma. Náš exkurz jsme začali v Komerční bance, která je lídrem firemního bankovnictví u nás.

KB eTrading – jednoduché měnové obchody

Moderně řízená firma očekává v současném světě moderní bankovní služby. Firemní klienti přitom kladou stále větší důraz na tři hlavní požadavky vycházející z principů fungování dnešního světa – rychlost, flexibilitu a bezpečí. Všechny tyto potřeby se prolínají v on-line prostředí.

Trefili jsme do černého, protože Komerční banka nabízí inovativní internetovou platformu KB eTrading, jejíž hlavní výhodou je rychlá a pohodlná konverze cizích měn a dokonce i zhodnocování volných finančních prostředků.

Co vše tato aplikace vlastně umožňuje? Klienti mají možnost provádět například FX spoty, forwardy a swapy a zadávat pokyny k nákupu a prodeji jednotlivých měn. Obchodovat lze všechny pracovní dny, 24 hodin denně, a dokonce i během některých svátků, specifických pro ČR. Zajímavá může být pro klienty i celá řada doplňkových funkcí, jako je změna účtů vypořádání nebo změna valuty vypořádání již uzavřeného obchodu. Mnozí ocení i jednoduché nastavení individuálních limitů, notifikace událostí prostřednictvím SMS a e-mailů nebo dokonalý přehled o stavu jednotlivých obchodů včetně historie změn.

Obchodujte za zvýhodněný kurz!

Jednotlivé měnové obchody si klient prostřednictvím aplikace eTrading zajišťuje sám, a to za výhodnějších podmínek oproti kurzovnímu lístku. Při větších objemech obchodů už jde o zajímavou úsporu.

Majitelé středních a větších firem uvítají možnost nastavit konkrétní objemové limity pro jednotlivé uživatele, které zvyšují bezpečnost a zabrání nechtěným obchodům. Snadno a flexibilně lze nastavit datum vypořádání obchodu – v rozmezí od dne zadání (D+0) až po D+2 u promptních obchodů, od D+3 až po jeden rok u termínovaných obchodů a od D+0 u termínovaných vkladů.

Lídr trhu se musí snažit

Vedoucí pozici Komerční banky v oblasti firemního bankovnictví podtrhují i další inovativní služby, ať už je to moderní komunikační platforma TF Online, která pokrývá oblasti krátkodobých a revolvingových úvěrů, bankovních záruk a dokumentárních plateb, nebo nejmodernější mobilní bankovnictví pro firmy Mobilní banka Business. To kromě již standardních funkcí umožňuje víceúrovňovou autorizaci všech plateb předpřipravených z internetového bankovnictví, kompletní přehled účtů více subjektů nebo automatické zobrazování notifikací o platbách.

Pro více informací o produktech a službách Komerční banky kontaktujte svého bankovního poradce nebo volejte na bezplatnou Infolinku KB 800 521 521.