Zátahy pražských celníků. Od ledna odhalili 301 nelegálních automatů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Mária Rušinová

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
5
Fotogalerie

Pražští celníci od začátku roku zabavili v nelegálních hernách 301 výherních hracích přístrojů, jedenáct herních stolů, sedm rulet, tři kvízomaty a více než 2,2 milionu korun v hotovosti.

Naposledy odhalili hernu provozovanou bez povolení ministerstva financí v Kamýku, odkud v úterý odvezli devět výherních hracích automatů, jednu ruletu a 3900 korun v hotovosti. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí pražských celníků Ivana Kurková.

Herna podle ní byla v prostorech nákupního centra uprostřed sídliště a zvenku vypadala jako bar. Měla neprůhledná skla, nad vstupními dveřmi byl umístěn kamerový systém a dovnitř se dalo dostat pouze po zazvonění.

"Hned za vstupními dveřmi byla mříž, za kterou se ovšem mohli dostat pouze hráči, kteří předložili svoji členskou kartu," popsala mluvčí. Dále vedly dvoje dveře - za jedněmi byla ukryta ruleta, za druhými výherní automaty.

Provozovatelům nelegálních podniků hrozí pokuta až padesát milionů korun a propadnutí veškerého vybavení a zařízení, které k nepovolenému hazardu slouží. Provozovatelé často tvrdí, že neprovozují hernu, ale dobročinný spolek, občanské sdružení nebo řádný hráčský klub, kde každý hráč má svoji členskou legitimaci.

"Celníci se rovněž setkávají s fintou, že automaty nebo rulety jsou umístěny v malých uzavřených prostorech, odkud je nelze vynést. V těchto případech přichází na řadu bourání zdí a rozšiřování vstupu," dodala mluvčí.

Celní správa má na starosti kontrolu a potírání nelegálního hazardu od začátku letošního roku, kdy to umožnil nový zákon o hazardních hrách.