Zemřela zpěvačka Eva Pilarová. Bylo jí 80 let

Eva Pilarová

Eva Pilarová Zdroj: Archiv Blesku

Eva Pilarová ve filmu Zločin v šantánu (1968)
Eva Pilarová
3
Fotogalerie

Zpěvačka Eva Pilarová podle informací Blesku podlehla dlouhé nemoci. Poslední týdny byla v péči boromejek. 

Zdravotní potíže známé zpěvačky začaly v roce 2018, kdy si doma při nešťastném pádu zlomila rameno a stehenní kost. Zlomeniny ji upoutaly na dlouhou dobu na lůžko, a dokonce musela podstoupit i reoperaci. Když se začalo blýskat na lepší časy, podrobila se v říjnu 2019 plánovanému zákroku na ledvině a dostala stent – jenže začala mít problémy s lymfou.

Od té doby byla zpěvačka v nemocnici více než doma. Na nefrologickém oddělení, které se na ledviny specializuje, často dostávala posilující kapačky. V posledních měsících se také objevilo podezření na leukemii, které se však nepotvrdilo. „Jsem jen od dětství chudokrevná,“ vysvětlovala Eva.

V genech přitom měla zakódovanou dlouhověkost. Její maminka Františka Bojanovská oslavila loni v červnu 104. narozeniny. Od října 2019, kdy zemřel Karel Gott, na jehož pohřbu Eva i promluvila, však prý byla zpěvačka ve špatném psychickém stavu. S Gottem byli ostatně celoživotní přátelé a souputníci a navíc byli stejně staří. Dělilo je od sebe jen 26 dní, přičemž Eva byla ta, která byla mladší.

Celý článek se dočtete na stránkách Blesk.cz zde >>>