Ceny pohonných hmot stagnují, předtím dva týdny zlevňovaly

Benzina rozjíždí prodej nového paliva Efecta

Benzina rozjíždí prodej nového paliva Efecta Zdroj: Benzina

benzin
Zmatek u benzínových pump klidní v Británii policie
Efecta
Benzina rozjíždí prodej nového paliva Efecta
MOL pokračuje v přestavbách svých čerpacích stanic
7
Fotogalerie

Průměrné ceny paliv u čerpacích stanic v Česku se od minulého týdne výrazně nezměnily. Benzin Natural 95 zlevnil o dva haléře na 33,26 koruny za litr a nafta stála ve středu v průměru 32,45 koruny za litr, tedy stejně jako před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

V předchozích dvou týdnech pohonné hmoty zlevňovaly a ceny se vzdálily od maxim za posledních 3,5 roku, kam vystoupaly počátkem června a pak znovu před polovinou července. Průměrná cena Naturalu 95 se na začátku června přiblížila úrovni 33,50 koruny za litr a u nafty přesáhla 32,60 koruny za litr. Motoristé tak platili nejvíce od prosince 2014.

Jednoznačně nejdražší pohonné hmoty má nadále Praha, kde litr benzinu koupí řidiči v průměru za 34,23 koruny a litr nafty za 33,43 koruny. Hlavní město je tak jediným regionem, kde průměrná cena benzinu přesahuje 34 korun a cena nafty 33 korun.

Nejlevnější jsou pohonné hmoty v Ústeckém kraji, kde litr Naturalu 95 stojí 32,71 koruny a litr nafty 31,94 koruny. Stejně dají řidiči za naftu v průměru i v Jihočeském kraji, benzin tam tankují za 32,77 koruny za litr.