Proč je digitalizace pro firmy i běžné uživatele tak důležitá?

Zdroj: Vodafone

S digitalizací se pojí pojmy jako rychlost, jednoduchost a bezpečnost. Díky tomu mohou být zaměstnanci efektivnější a firmám tak digitalizace ušetří především čas, který je v dnešní uspěchané digitální době hlavní měnou. Jak ji co nejlépe zvládnout a vytěžit z ní co nejvíce?

Z mezinárodní studie společnosti SAP Ariba vyplývá, že 84 % firem vnímá digitalizaci jako prostředek, který jim pomůže ke zlepšení výkonnosti. Mezi její nejčastější výhody pak uvádějí automatizaci procesů, zlepšení kvality dat a úsporu nákladů. Zavedeným firmám digitalizace pomáhá usnadňovat podnikání nebo poskytovat kvalitnější služby zákazníkům. Moderní technologie ale otevírají také cestu start-upům, které jsou velmi rychle schopné konkurovat zavedeným firmám. Mění se tak celá odvětví a dosavadní zažitá pravidla. V nových podmínkách obstojí pouze ten, kdo se připraví na změny „digitální revoluce“. Kde začít?

Ve dvou se to lépe táhne – na digitalizaci nemusíte být sami

Pro to, aby vám vše bez potíží šlapalo, nemusíte zaměstnávat tým specialistů mimo obor svého podnikání. Snadnějším řešením je volba kvalitního partnera, který je ve svém oboru zběhlý, a vám tak zbyde více času i prostředků, které můžete využít jinde. Firma VEKRA, jednička na českém trhu oken a dveří, proto vsadila na Vodafone Business:

„Před Vodafonem jsme stále řešili, jaké máme spojení na závodě, jaké na vzorkovně, jak se mají lidi připojit v terénu a od koho máme mobilní tarif. Teď už to řešit nemusíme,“ říká Jan Tušl, spolumajitel firmy VEKRA.

VEKRA a Vodafone Business, který jí poskytuje své globální know-how v oblasti moderních technologií, měli za cíl zjednodušení průběhu zakázky, urychlení procesů a bezproblémový chod aplikace VEKRA. Základem všeho bylo stabilní internetové připojení a mobilní tarify, díky kterým mohou být jak zaměstnanci, tak i jejich blízcí neustále ve spojení.

Digitalizace se významně promítla také do běžné praxe zaměstnanců, kteří dnes ke své práci využívají tablety se SIM kartou. Díky tomu se nemusí spoléhat na nalezení vhodné Wi-Fi sítě či nestabilní hotspot. Někteří z nich stráví značnou část pracovní doby v terénu a objíždí jednotlivé zákazníky. Díky tabletu se SIM kartou mají neustálý přístup ke sdíleným informacím, ale také mohou například pořídit kvalitní dokumentaci konkrétní situace a na dálku ji zkonzultovat s kolegy pomocí videohovoru. Díky tomu jsou dostatečně mobilní a lépe si poradí s nečekanými situacemi.

Jsou nové technologie klíčem úspěchu budoucích podnikatelů?

VEKRA nedávno představila novinku, aplikaci s rozšířenou realitou. Aplikace firmě pomáhá získat všechny potřebné informace, které potřebuje pro správnou konstrukci, výrobu a montáž oken. Navíc si díky rozšířené realitě zákazník může své okno či dveře prohlédnout ve finální podobě a zhodnotit jeho (ne)soulad s okolním prostředím ještě před tím, než započne jeho výroba.

„Pro nás to není jen o aplikaci a rozšířené realitě, ale o posunu celého trhu, který se sebevzdělal a vyspěl,“ dodává Jan Tušl. Firma se snaží neustále posouvat a přiblížit se také stále náročnějším zákazníkům. Proto spoléhá na Vodafone, se kterým objevuje nové možnosti a vhodná řešení. Zajímá vás, co dalšího spolu tyto společnosti připravují a jaké technologie hýbou moderními firmami? Přečtěte si o technologiích budoucnosti a digitálních řešeních pro firmy s Vodafone Business.