Ceny pohonných hmot v Česku za týden mírně klesly

Tankování paliva (ilustrační fotka).

Tankování paliva (ilustrační fotka). Zdroj: Pexels

Tankování paliva (ilustrační fotka).
Tankování paliva (ilustrační fotka).
3
Fotogalerie

Ceny pohonných hmot v Česku se vrátily k poklesu, i když jen mírnému. Benzin Natural 95 za týden zlevnil o 27 haléřů na průměrných 40,27 koruny za litr. Nafta se prodává v průměru za 45,21 koruny za litr, což je o dva haléře méně než minou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Na začátku prázdnin se průměrná cena Naturalu blížila 48 koruny za litr, což byla dosud nejvyšší úroveň. Zhruba stejně tehdy stála nafta, dražší byla jen na jaře krátce po vpádu ruské armády na Ukrajinu. O prázdninách ale pohonné hmoty trvale zlevňovaly, pokles cen se zastavil jen v posledním prázdninovém týdnu.

Ceny jsou stále výrazně vyšší než před rokem. Za benzin tehdy řidiči platili o 6,48 koruny na litru méně, nafta byla levnější dokonce o 13,61 koruny.

Nejlevnější paliva nyní natankují motoristé ve Zlínském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 39,66 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 44,63 koruny. Naopak nejdražší jsou čerpací stanice v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 41,36 koruny, litr nafty pak 45,96 koruny.