Volná pracovní místa pravděpodobně zůstanou neobsazená

úřad práce (ilustrační foto)

úřad práce (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Trh práce je v poměrně dobré kondici. Nezaměstnanost klesla k historickým minimům, zaměstnanost naopak. Pro zaměstnavatele ale situace není úplně příznivá, jelikož jim chybí zaměstnanci. A tato skutečnost podle Českého statistického úřadu brání dalšímu růstu zejména tuzemského průmyslu.

Problémem je získat jak kvalifikované, tak i nekvalifikované zaměstnance. „Zatímco nabídka volných míst se permanentně rozšiřuje, atraktivita pracovních míst se až na výjimky nezvyšuje,“ říká Petr Dufek, analytik ČSOB.

Analytici ČSOB osm měsíců sledovali a analyzovali inzeráty firem, které hledaly zaměstnance. Bylo zjištěno, že počty nabízených míst neustále rostou. Na konci června byly na 183 tisících. Jde o hodnotu nejvyšší od roku 2001.

„Hlavní zásluhu na tomto trendu má ekonomický růst vytvářející nová pracovní místa,“ říká Martin Kupka, hlavní ekonom ČSOB. Dále ze sledování vyplynulo, že struktura práce se příliš nemění. Také je tady fakt, že třetina míst (inzerátů) zůstává po více než šesti měsících stále neobsazena. Nabízené mzdy zůstávají velmi často blízko minimální mzdy. Firmy tak obecně nedokážou pružně reagovat na situaci na trhu práce.

„I nadále přetrvávají výrazné regionální rozdíly u jednotlivých nejvíce poptávaných dělnických profesí. Tyto rozdíly ovšem po většinou nejsou tak významné, aby motivovaly k migraci zaměstnanců v rámci České republiky,“ uzavírá Petr Báča, analytik ČSOB.