Dnes je 'Doge Day'. Komunita okolo kryptoměny Dogecoin chce dosáhnout hodnoty jednoho dolaru

Meme na téma Dogecoin

Meme na téma Dogecoin Zdroj: Twitter / Facebook

Dogecoin
Meme na téma Dogecoin
Meme na téma Dogecoin
Meme na téma Dogecoin
Co je kryptoměna Dogecoin?
6
Fotogalerie

Dogecoin se poslední dobou těší přízni investorů, minimálně těch drobných. Hodnota kryptoměny vzrostla minulý týden o 200 procent. Dnes, 20. dubna, se drobní tradeři rozhodli pokořit psychologickou hranici jednoho dolaru. Proto 'Doge Day'.

Celá myšlenka Doge Day vznikla na Redditu a Twitteru. Právě na Redditu Dogecoin vznikl. Jako vtip „mem“ a také jako experimentální měna pro tvůrce na tomto internetovém fóru. Fanoušci kryptoměny tak na sociálních sítích vyzývají k oslavě dne Dogecoinu právě jeho koupí a následným držením, tzv. Hodl.

Kryptoměna má aktuálně hodnotu okolo 0,4 dolaru. Cílem komunity a dnešního Doge Day je kryptoměnu „vypumpovat“ až na hodnotu jedhono dolaru. Právě takové počínání a vzestup Dogecoinu je do jisté míry dědictví událostí ze začátku letošního roku. Tehdy se po domluvě uživatelů na sociálních sítích podařilo zhodnotit akcie amerického prodejce videoher GameStop.

Google Trends ukazují, že minimálně v USA se Doge Day „slavit“ bude. Dotaz Dogecoin patří do TOP 5 ve vyhledávání. Stejně tak tomu nasvědčuje i twitter, kde #420day a #DogeDay patří do trendů. Komunita okolo Dogecoinu zároveň čeká, až se na twitteru vyjádří Elon Musk. Ten je známý svojí podporou kryptoměny Dogecoin. V minulosti jeho společnost Tesla investovala i do bitcoinu. 

Kurz Dogecoin - DOGE / XDG

Jak vznikl dogecoin

Video placeholde
Co je kryptoměna Dogecoin? • Videohub