Mladí čeští architekti se zařadili mezi světovou špičku. Vyhráli prestižní ocenění

Jedním z netrpělivě očekávaných projektů Chybík+Krištof je vinařství Lahofer, jež má být otevřeno na jaře roku 2020.

Jedním z netrpělivě očekávaných projektů Chybík+Krištof je vinařství Lahofer, jež má být otevřeno na jaře roku 2020. Zdroj: Chybík+Krištof

Univerzální vinařský areál nabídne návštěvnické centrum.
Nebo sál určený k ochutnávkám vína a amfiteátr, který se takticky opírá o střechu budovy.
Vinařství využívá architektonické prvky k citlivému zapracování do okolní moravské krajiny – kolonáda oblouků navazuje na řady vinic a sklon amfiteátru zase napodobuje okolní svahy.
Ateliér vyhrál i mezinárodní architektonickou soutěže na návrh dřevěného sídla státního podniku Lesy České republiky (LČR).
Odhad nákladů na výstavbu sídla, parkoviště a veřejného parku podle Lesů ČR činí 470 milionů korun bez DPH.
15
Fotogalerie

Mladé architektonické studio Chybík+Krištof, které stojí například za realizací Manifesto Marketu na Smíchově nebo vinařstvív Lahofer, získalo ocenění Design Vanguard 2019 pro nejlepší mladé architektonické studio na světě. Jako historicky první Češi a Slováci si prestižní cenu vysloužili za vizionářský způsob práce s architekturou a urbanismem. Podle odborné poroty se tak zařadili mezi „budoucí lídry architektury."

 

Architectural Record je jedním z nejstarších magazínů zabývajících se architekturou a interiérovým designem s historií sahající do roku 1891. Časopis, nepřetržitě vycházející už 128 let, od roku 2000 uděluje ceny mladým a talentovaným architektům a jejich studiím.

Ve své době toto ocenění dokázalo předvídat světový úspěch profesionálům jako Neri & Hu, Michel Rojkind nebo nARCHITECTS, které jste v Praze mohli potkat na mezinárodním festivalu urbanismu a architektury ReSITE. V současnosti má ateliér Chybík+Krištof více než 50 členů mezinárodního týmu v kancelářích v Praze, Brně a Bratislavě. 

Prohlédněte si projekty českého studia: