OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

Pro seniory může být systém dost nepřehledný.

Pro seniory může být systém dost nepřehledný. Zdroj: TMBK

Problémy byly hlavně se zasíláním SMS kódů.
Registrace na očkování připomínalo podle kritiků loterii.
Tvůrci memů reagují i na to, jak došlo k rozebrání prvních přípravků proti koronaviru mezi úředníky.
Ožívá i představa pokusných králíků.
V očích satiriků se velkým vtipem stává heslo o zemi budoucnosti, kterým chce vláda Česko prezentovat.
12
Fotogalerie

„PIN, který měl přijít, nepřišel.“ Podobnými ironickými parafrázemi hlášky premiéra Andreje Babiše reagují ti, kdo se snažili přes vládní registrační systém marně přihlásit své blízké na očkování proti COVID-19. Češi však zareagovali tradičně po svém. Sociálními sítěmi se okamžitě začaly šířit ironické koláže a memy. Jejich výběr si prohlédněte ve fotogalerii.

Systém pro registraci lidí starších 80 let se spustil dnes. Vykazuje problémy se zasíláním PIN kódů pomocí SMS. Volné termíny pro očkování proti covidu byly po hodině obsazeny.

Prohlédněte si fotogalerii:

Za první hodinu se registrovalo k očkování proti COVID-19 podle informací na twitteru Chytré karantény přes 44 tisíc lidí. Termín očkování si zarezervovalo 2000 z nich.

Chytrá karanténa uvádí, že další termíny budou nabídnuty poté, co do Česka dorazí další dodávky vakcín. Lidí nad 80 let, kteří se ode dneška mohou k očkování registrovat, je v Česku 441 tisíc.

Lidé starší 80 let se mohou podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) k očkování hlásit kdykoliv bez obav, že ztratí prioritu.