Pot, dřina a slzy. To je Adrenalin Cup

Nervozita roste. Blíží se velký závod pro odvážné.

Jubilejní patnáctý ročník extrémního Adrenalin Cupu je naplánován na sobotu 25. června. Štafetového závodu, který se skládá z běhu, paraglidingu, jízdě na kole a jízdě na kajaku se zúčastní i známí sportovci. „Třeba skikrosař Roman Kraus, který vyhrál čtyřikrát světový pohár, se rozhodl, že se posadí do kajaku a sjede Ostravici,“ prozradil jeden z organizátorů atraktivního závodu Martin Kracalik.
Ostravici se bude snažit sjet i deblkanoista Jan Volf, který podobný závod už jednou absolvoval, ale v sedle kola. „To byla spíš taková sranda, Lysá hora má děsivé převýšení a do žádné jiné disciplíny bych se už nepouštěl. Raději se budu držet pádla,“ měl jasno Volf.
Organizátorům se podařilo získat i slovenskou kajakářku Elenu Kaliskou, která je dvojnásobnou olympijskou vítězkou. V závodě se rovněž ukáže už podruhé za sebou běžec na lyžích Martin Koukal. Bývalý světový šampion a finišman bronzové štafety z olympiády ve Vancouveru nedávno udělal zásadní rozhodnutí a na rok opouští kvůli dálkovým závodům českou reprezentaci. Na Adrenalin Cupu si znovu vyzkouší běh. „Po loňské zkušenosti vím, do čeho jdu, takže to bude lepší než loni, kdy jsem se příliš dobře nechystal. Lysá hora mi to pak vrátila se vší parádou,“ řekl Koukal.
Nejlepší štafety získají i zajímavé ceny. „První tři mužské a nejlepší ženská štafeta si mezi sebe rozdělí sto tisíc korun. Nejlepší závodníci z každé disciplíny obou kategorií obdrží ceny od partnerů závodu a křišťálovou trofej od skláře Aleše Zvěřiny. A vítěz časovky na Lysé hoře v cyklistické části dostane horské kolo,“ řekl Kracalik. Součástí Adrenalin Cupu bude i závod pro drsné chlapy Radegast Beskydský Šerpa. „Cílem čtyřčlenného týmu je dopravit ve speciální šerpovské krosně padesátilitrový sud piva na vrchol Lysé hory, uvedl Kracalík.
Po celý den bude pro sportovce a fandy adrenalinového sportu připravený doprovodný program. Na fotbalovém hřišti v Ostravici, kde je start i cíl, vystoupí kapely The Cornflakes, Sto zvířat nebo Charlie Straight.