Vědci zjistili, že novým pancířem bude dřevo

Supervlastnosti. Upravené dřevo vyniká výraznou pevností. Je také neobvykle husté a odolné vůči vlhkosti a oděru.

Supervlastnosti. Upravené dřevo vyniká výraznou pevností. Je také neobvykle husté a odolné vůči vlhkosti a oděru. Zdroj: University of Maryland

Speciální a relativně jednoduchá úprava přírodního materiálu má přinést revoluci ve stavebnictví, ale i ve vojenství.

Pevnost, tvrdost a lehkost – hlavní vlastnosti, které jsou vedle vodivosti nejčastěji vyžadovány od nových typů slitin kovů. Vědci z University of Maryland nyní tvrdí, že by totéž mohli inženýři získat i od dřeva. Vyvinuli totiž novou metodu úpravy dřevní hmoty, která slibuje revoluci v materiálovém inženýrství.

„Námi upravené dřevo je dvanáctkrát odolnější než jeho původní verze a desetkrát tužší,“ nechal se slyšet vedoucí výzkumu Liangbing Hu, podle kterého jeho tým vytvořil budoucího konkurenta oceli, či dokonce titanových slitin, když dosáhl až dvojnásobné pevnosti než třeba u klasického duralu 2000.

Srovnání prý nový materiál snese i s uhlíkovými vlákny, jeho výroba je však mnohem levnější. „Je pevný jako ocel, ale šestkrát lehčí, v případě potřeby jej lze na začátku výrobního procesu i ohýbat a tvarovat,“ dodal na webu univerzity další člen týmu Teng Li.

Nový proces úpravy dřeva sestává ze dvou kroků: nejprve je povařeno v roztoku hydroxidu sodného a siřičitanu sodného. Tento krok je velmi podobný vzniku buničiny pro výrobu papíru.

Poté je dřevo vystaveno tlaku a dalšímu zahřátí, které urychlí tvorbu vodíkových vazeb v celulózových vláknech. Vědci popisují, že v komplexní reakci dojde k rozbití vybraných polymerů, které umožní změnu tvaru a struktury při zachování jiných polymerů dávajících dřevu jeho sílu.

Výrobní proces funguje na řadě druhů dřevin a jeho výsledkem je nejen výše zmíněný superpevný a tuhý materiál, ale zároveň je také neobvykle hustý, nestlačitelný, vlhkuvzdorný a odolný vůči oděru. To podle vědců dává potenciál k využití při výrobě zdobných interiérů vozů, lehkých pancířů u vojenských vozidel, ale třeba i v letectví. Nějakou dobu to však prý ještě potrvá, než se oblohou budou prohánět dřevěné jumbo jety.