Zloděj běžel pomalu, vyhrál policista

Hrdinou obchodu s oblečením v jednom z karlovarských nákupních center se stal před dvěma měsíci dvaadvacetiletý Jakub Dvořák. Jako brankář týmu FK Baník Sokolov má totiž výdrž a obstojně běhá. Na rozdíl od většiny zlodějů, kteří upřednostňují méně legální koníčky.

„Byl jsem s přítelkyní a její kamarádkou nakupovat. Holky si pořád něco zkoušely a mě už to v obchodě nebavilo. Šel jsem na ně raději čekat ven,“ vzpomíná na úsměvnou příhodu Dvořák, kterému fotbaloví kolegové přezdívají „Dvořka“. Když stál před nákupním centrem, vyběhl z něj člověk se dvěma nacpanými igelitovými taškami. „Za ním se hnal kluk z ostrahy a prodavačka s telefonem v ruce. Říkala, že ukradl nějaké věci,“ vypráví. Zloděj zamířil k nedalekému autobazaru a ztratil se všem z dohledu. Protože se fotbalista Jakub venku nudil, vydal se silnicí za most. „Zloděj stál na mostě a já jsem se za ním rozeběhl. Když jsem od něj byl dva nebo tři metry, tašky pustil z rukou. Vzal jsem je a zboží vrátil do obchodu. Moc mi děkovali a jako odměnu jsem si mohl vybrat oblečení za tisíc korun,“ říká s úsměvem. Zloděje se prý nebál a nenapadlo ho, že by na něj mohl zaútočit třeba nožem. „Byl to pro mě adrenalin. Netvrdím, že jsem kdovíjaký běžec, ale prostě běhám,“ směje se.
Podobně kuriózních případů mají policisté ve spisech spousty. Za poslední měsíc řešili například nenechavost jednatřicetileté ženy z Karlových Varů, která kradla v nákupním středisku v Rybářích. Za opasek si strčila dva salámy za necelých tři sta korun a proplížila se bez zaplacení okolo pokladny. Měla ovšem smůlu, protože ji chytil muž z bezpečnostní služby.