Zápisník Jany Havligerové: Komunisté proti nenávisti

Ve dnech 31. května 1950 až 8. června 1950 byl československým komunistickým režimem zinscenován v soudní budově v Praze na Pankráci vykonstruovaný proces s "vedením záškodnického spiknutí proti republice", tzv. proces "Milada Horáková a spol." Na snímku: JUDr. Milada Horáková před Státním soudem v první den procesu.

Ve dnech 31. května 1950 až 8. června 1950 byl československým komunistickým režimem zinscenován v soudní budově v Praze na Pankráci vykonstruovaný proces s "vedením záškodnického spiknutí proti republice", tzv. proces "Milada Horáková a spol." Na snímku: JUDr. Milada Horáková před Státním soudem v první den procesu. Zdroj: ČTK/Novák Rostislav,Parbus Bohuslav

Výročí smrti Milady Horákové
Pomocí falešného průkazu chtěl Bohumil svou dceru dostat  přes hranice, k tomu ale nedošlo.
Krátce po vystěhování do USA v roce 1968 se Jana Kánská setkala ve Washingtonu s Václavem Havlem.
Kresbu maminky Milady Horákové vytvořil Janin všestranně talentovanýtatínek Bohumil_Obrázek zdobí Janin washingtonský byt.
5
Fotogalerie

Portréty Milady Horákové se sloganem „Zavražděna komunisty“, které na mnoha pražských budovách připomínají, že uplynulo sedmdesát let od její popravy, popudily pražskou organizaci KSČM natolik, že vydala obsáhlé prohlášení.

Akci označila za kampaň a rozdmychávání nenávisti. Když si 6. července připomínáme, že kostnický koncil poslal Jana Husa na hranici a jeho popel byl vysypán do řeky Rýn, aby jeho ostatky nemohly být uctívány, taky tím rozdmycháváme nenávist?

Školní rok sice oficiálně končí až 30. června, řada ředitelů základek a středních škol ale vyhlásila na dnešek a zítřek volno. Žákům vysvědčení rozdali v pátek. Maminky, které dítka kvůli tomu pustily byť na jednu hodinu do školy, ovšem mají smůlu. Za tento den automaticky ztratily nárok na ošetřovné. Úřední šiml vesele zařehtal.

Prezidentův kancléř Vratislav Mynář oznámil, že už neusiluje o získání bezpečnostní prověrky. Proč taky, že. Léta se bez ní obešel a šéf mu to toleruje.