Zápisník Jiřího Frydlewicze: Zavirovaná planeta

Počet nemocných nebezpečným koronavirem v Číně stále stoupá.

Počet nemocných nebezpečným koronavirem v Číně stále stoupá. Zdroj: Reuters

Počet nemocných nebezpečným koronavirem v Číně stále stoupá.
2
Fotogalerie

Zaměstnanci belgické věznice dostali pohlednici s pozdravy z Thajska, kterou jim zaslal Oualid Sekkaki. Tento chlapík uprchl z přísně střeženého zařízení nedaleko Antverp loni v prosinci spolu s dalšími čtyřmi spoluvězni. Skupince mezinárodně hledaných osob však pobyt v Thajsku nejspíš kalí fakt, že se v zemi objevil smrtící koronavirus.

Virus-přeběhlík z nejlidnatější země světa už za sebou zanechává viditelné následky na řadě kontinentů. Sedmnáct mrtvých, stovky nakažených a jedenáctimilionové město v karanténě. Hlavní hygienička České republiky je však zatím v klidu. No uvidíme. Ti, co hráli mobilní hru Plague Inc., vědí, že v případě nouze to jistí útěk do Grónska.

A jen pro info: V Paraguayi propukla epidemie horečky dengue, která může být smrtelná stejně jako koronavir 2019-nCoV. Nakaženo je zatím 1800 osob včetně prezidenta Beníteze a u dalších deseti tisíc je na nákazu podezření. Nebudeme si nic nalhávat - na třetí světovou válku to zatím nevypadá, nejdříve se musí celý svět dát do kupy.