Zápisník Marka Schwarzmanna: Investiční úlet

Při kolapsu moderní společnost by paměťové čipy ztratily  smysl.

Při kolapsu moderní společnost by paměťové čipy ztratily smysl. Zdroj: profimedia.cz

S epidemií koronaviru se možná objeví i nový pojem: investiční lančmít.
S epidemií koronaviru s objevuje i nový pojem: investiční SSD disky.
3
Fotogalerie

Člověk musí diverzifikovat. Nejčastěji se toto pravidlo zmiňuje při nakládání s finančními rezervami – známe tedy fráze jako optimální složení portfolia, protikrizový polštář či bezpečný přístav. To vše ale před lety narušil nástup virtuálních mincí. Kolik bychom do nich měli vkládat prostředků a v jakém podílu vůči tradičním instrumentům? Než experti stihli na tuto otázku vymyslet kloudnou odpověď, přivalil se do Česka nový, koronavirem nakopnutý trend: investiční mouka a investiční lančmít.

Letošní rok je poznamenán, alespoň z hlediska herního fanouška, samými zpožděními. O něco déle musíme čekat na Cyberpunk 2077 či remake Final Fantasy 7, Dying Light 2 či Watch Dogs: Legion. Kvůli řádění koronaviru se navíc očekává, že budou zpožděny dodávky v podstatě všeho, hlavně pak počítačových komponent. A tak mnozí technologičtí mágové radí upgradovat herní sestavy co nejdříve, dokud je ještě nějaké to železo skladem. Mluví se třeba o spekulativních nákupech SSD disků s NAND čipy.

Rozumný investor má v tomto ohledu jasno. Čipy se v případě kolapsu moderní společnosti dají chroustat jen stěží. Zato takové investiční špagety!