Tesla se snaží hájit Cybertruck. I přes další přehmaty sbírá solidní množství objednávek

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck Zdroj: ČTK

Legendární závodní hra Stuns a narážka na Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck ve filmu Blade Runner
Tesla Cybertruck a narážka na slavné Pokémony
Z nového automobilu si udělal legraci i slavný South Park
Další z narážek na Tesla Cybertruck
25
Fotogalerie

Prasklé sklo při oficiálním představení vozidla Tesla Cybertruck a jeho podivný vzhled jsou novými hity internetu. Pokažená prezentace zasáhla i akcie společnosti Elona Muska, ty po představení futuristického elektromobilu spadly o více než šest procent. Tesla se nyní snaží celou situaci vysvětlit, svět se však posledním děním okolo americké automobilky stále baví.

Americký miliardář a filantrop Elon Musk uvedl, že zatěžkávacími zkouškami prošla Tesla Cybertruck těsně před samotným odhalením pro veřejnost. Podle něj bylo na dveře automobilu kvůli otestování pevnosti dveří a jejich bezpečnostních prvků použito kladivo. 

Úder kladivem však údajně způsobil drobnou prasklinu okna Tesly Cybertruck, které pak při samotné prezentaci nevydrželo náraz železné koule, kterou na automobil demonstrativně hodil šéfdesignér automobilky Franz von Holzhausen. 

Příčinu selhání Elon Musk podle BBC zveřejnil v reakcích na dotazy fanoušků Tesly. „Ten postup měl být opačný. Nejdříve hod železnou koulí a až poté údery kladivem. Tak snad příště,“ napsal Musk. 

Aby fanoušky Tesly přesvědčil, zveřejnil dokonce video, na kterém automobilka celý pokus s želežnou koulí zopakovala, tentokrát úspěšně. Na videu je však jasně patrné, že podmínky byly tentokrát jiné než při oficiálním představení.  

Na video se můžete podívat zde:

Špatné PR s Fordem F-150?

Aby Tesla ukázala silné stránky své nové „chlouby“ a napravila její reputaci, uvázala jí k nejprodávanějšímu americkému pickupu Ford F-150 a oba vozy nechala, ať se přetahují. A světe div se - vyhrála Tesla. Silný Ford vytáhla do kopce i přesto, že se model F-150 snažil jet opačným směrem. 

Video, které automobilka zveřejnila, však ukazuje, že Cybertruck se rozjel o něco dříve, než Ford. I proto si do Tesly rýpl slavný americký astrofyzik Neil deGrasse Tyson. „Celá tato ukázka neprokázala, jak silný je motor vozu Cybertruck,“ uvedl na twitteru Tyson a doplnil, že Tesla vyhrála jen díky lepší trakci. Elon Musk v odpovědi reagoval že v síle vždy zvítězí elektrický pohon.

 

Na „souboj“ obou vozidel se můžete podívat zde:

Úspěch i přes trapas

Mohlo by se zdát, že Cybertruck za svou krátkou existenci dokázal odradit většinu lidí. Jenže opak je pravdou. Automobilka uvedla, že po zpackaném představení svého prvního elektrického pickupu přijala celkem 200 tisíc objednávek na nový vůz. 

„Tyto okamžiky jsou přesně tím důvodem, proč má Tesla takovou fanouškovskou základnu. Na rozdíl od ostatních automobilek a jejich vedoucích pracovníků, kteří jsou vždy dokonalí a bezchybní, se Elon Musk a jeho Tesla snaží o lidštější přístup. Ať už to skončí úspěchem či nikoliv,“ uvedla analytička Jessica Caldwell ze společnosti Edmunds, která se zabývá prodejem automobilů. 

Podle ní jsou fanoušci Tesly proslulí tím, že automobilku neodsuzují a Muskově společnosti věří, že případné chyby odstraní ještě před oficiálním uvedením na trh. 

Internet a sociální sítě již začaly zaplavovat nejrůznější memy s tematikou nové Tesly Cybertruck. Na některé z nich se můžete podívat zde: