Je libo obnošené kecky Michaela Jordana? Připravte si čtyři miliony

Podepsané "kecky" Michaela Jordana.

Podepsané "kecky" Michaela Jordana. Zdroj: Reuters

Podepsané "kecky" Michaela Jordana.
Podepsané "kecky" Michaela Jordana.
Michael Jordan
Michael Jordan
The Last Dance
7
Fotogalerie

Michael Jordan je obrovský fenomén i mnoho let poté, co skončil svou hvězdnou hráčskou kariéru. Dokument ESPN a Netflixu The Last Dance, který se snaží poodhalit roušku jeho geniality je v časech sportovního útlumu vynuceného koronavirovou pandemií jedním z nejsledovanějších televizních počinů současnosti. A vlnu zájmu o Jordana cítí i dražitel páru bot, které kdysi MJ obul.

Boty Nike Air Jordan 1S s podpisem legendy bude za necelý týden dražit aukční síň Sotheby's. Podle agentur se čeká, že výsledná částka vyšplhá až na 150 tisíc dolarů, v přepočtu přes 3,7 milionu korun. 

Právě tento model je první, který dnes sedmapadesátiletý Jordan v roce 1985 ve spolupráci s firmou Nike uvedl na trh. V nabízených botách v červeno-bílo-černém provedení odehrál Jordan v dresu Chicaga Bulls několik zápasů NBA. Jejich majitel Jordan Geller je nyní dal do dražby, zájemci o ně mohou přihazovat online až do 17. května.

Podobná částka, která se nejspíš urodí, je ve světě tenisek výjimečná, ne však ojedinělá. Sotheby's registruje za sportovní boty rekordní částku 437 500 dolarů. Loni ji zaplatil vášnivý kanadský sběratel a miliardář Miles Nadal. Šlo o tenisky Moon Shoe od firmy Nike z roku 1972.

Tématu alternativních investic se věnuje i Magazín E15. Témata s tím spojená najdete ZDE