Pád letadla v Pákistánu zřejmě přežil jeden z cestujících, stroj spadl do sídliště

Hasiči zasahují na místě pádu letounu v Karáčí

Hasiči zasahují na místě pádu letounu v Karáčí Zdroj: ČTK / AP / Fareed Khan

Hasiči zasahují na místě pádu letounu v Karáčí
Z místa pádu letounu aerolinek PIA v Karáčí stoupá dým
Záchranáři přijíždějí na místo pádu letounu aerolinek PIA v Karáčí
Záchranáři přijíždějí na místo pádu letounu aerolinek PIA v Karáčí
Hasiči zasahují na místě pádu letounu v Karáčí
6
Fotogalerie

Při přistání v pákistánském Karáčí se zřítil letoun společnosti Pakistan International Airlines. Podle starosty města, kterého citovala agentura AP,  nehodu nepřežil nikdo ze 107 lidí na palubě. Některé zdroje ale hovoří minimálně o jednom přeživším.

Airbus A320 byl na cestě z Láhauru. Podle informací webu The Aviation Herald piloti přerušili přistání kvůli problémům s podvozkem. Při opakovaném pokusu o přistání se letoun zřítil do sídliště v blízkosti letiště.

Ohledně počtu cestujících panují nejasnosti. Pákistánský úřad pro civilní letectví oznámil, že v letadle bylo 99 lidí včetně posádky. Podle pákistánského deníku Dawn mluvčí letecké společnosti PIA uvedl, že na palubě bylo 90 pasažérů a osmičlenná posádka.

Televize Geo uvedla, že z trosek se podařilo vyprostit 15 až 20 lidí, osm lidí bylo kvůli zranění převezeno do nemocnice. Na palubě byl také ředitel paňdžábské banky Zafar Masúd, jehož rodina potvrdila, že nehodu přežil. 

Záběry z místa neštěstí:

K nehodě došlo jen několik dní poté, co Pákistán odvolal zákaz komerčních letů, který platil kvůli koronaviru. 

Pákistánské aerolinky mají dlouhodobě špatnou pověst kvůli nízkým bezpečnostním standardům. K poslední vážné letecké nehodě došlo v zemi před čtyřmi lety, kdy stroj Pakistan International Airlines za letu zachvátily plameny a ten se následně zřítil. Příčinou byl špatný technický stav letadla, katastrofa si vyžádala 47 mrtvých.