Zuno Bank oficiálně skončila

Zuno banka

Zuno banka Zdroj: CTK

Nová banka ZUNO
2
Fotogalerie

V pátek 2. června 2017 oficiálně ukončila činnost jedna z „nových“ bank, která se chtěla svézt na vlně těch internetových – Zuno Bank. Klienty dostatečně neoslovila produktová nabídka a tak mateřská Raiffeisen Bank International Group (RBI) už během loňského podzimu oznámila, že nejpozději během prvního pololetí tohoto roku ukončí její činnost v Česku i na Slovenku. Banka fungovala 2 144 dní.

Že se působení banky nesetkalo s takovým ohlasem, jaký si mateřská RBI představovala – rok 2015 skončil pro banku se ztrátou 151 mil. Kč, už naznačoval záměr Zuno prodat.

K tomu se již schylovalo, jenže v březnu 2016 lucemburská skupina ABH Holdings S.A. od koupě odstoupila. Důvod odstoupení od obchodu s RBI však prý nesouvisel s bankou samotnou. Jiný vážný zájemce se nenašel. Od 21. října 2016 tak Zuno přestala nabízet služby novým klientům.

Proces ukončování činnosti trval přibližně tři čtvrtě roku a za tu dobu se přibližně 266 000 klientů z Česka a ze Slovenka rozhodovalo, do koho nadále vloží svoji důvěru. Klienti, kteří setrvali, byli převedeni na českou Raiffeisenbank, respektive slovenskou Tatra banku.

Zuno Bank

Zahájila svou činnost v roce 2010 na Slovensku, po kterém následovala v polovině roku 2011 Česká republika. Patřila mezi vůbec první online banky působící v regionu střední a východní Evropy. Z produktů banka nabízela běžný účet s debetní kartou, spořicí účet, online půjčku, refinancování, kreditní kartu nebo kontokorent.