Babiš otočil. Už nechce konec Zemanových poradců, dřívější slova popřel

Tisková konference premiéra Andreje Babiše k výsledku prezidentských voleb

Tisková konference premiéra Andreje Babiše k výsledku prezidentských voleb Zdroj: Tonda Tran / Blesk

Martin Nejedlý a Miloš Zeman
2
Fotogalerie

Premiér v demisi Andrej Babiš po vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách popřel, že by někdy hlavě státu radil zbavit se jejích spolupracovníků. 14. ledna přitom v pořadu Partie na televizi Prima pravil opak.

"Neříkal jsem, aby se zbavil svých spolupracovníků. Řekl jsem, že mu nedělají reklamu. Nic takového bych si nedovolil,“ korigoval Andrej Babiš svůj dřívější výpad proti Zemanovu okolí po prvním kole prezidentské volby. Kritická slova vůči Zemanovu okolí zazněla v pořadu Partie na televizi Prima.

Přepis jeho vysílání ale ukazuje, že premiér byl ve své kritice prezidentových spolupracovníků ještě tvrdší.

 „Pan prezident je loajální ke svým nejbližším spolupracovníkům možná až nekriticky,“ uvedl Babiš. A naznačil tehdy, že jde o dva lidi ze Zemanova okolí, kteří mají kontroverzní pověst.

Na to moderátorka Terezie Kašparovská reagovala upřesňujícím dotazem: "Vy říkáte, že jsou to dva spolupracovníci. Pane premiére, já vás stejně poprosím, abyste byl konkrétní, je to Martin Nejedlý a Vratislav Mynář, o kom tady mluvíte?" Babiš přitakal.

Následovala další otázka Kašparovské: "Jsou to tito dva pánové, kterých by se měl pan prezident zbavit?"

"Tak určitě, určitě, ano, jsou to lidi kontroverzní, kteří samozřejmě měli nějaké záležitosti z hlediska prověrky, různé majetkové věci, ale já říkám, to je můj názor, já jsem i v minulosti se k tomu tak vyjadřoval stejně," reagoval Babiš.

Světem dnes hýbe také bitcoin a další kryptoměny. Vše o nich čtěte zde >>>

Kam se vydá cena bitcoinu a dalších kryptoměn? Napoví tento článek >>>