Cestovní kanceláře ruší zájezdy do Izraele, klienti se vracejí zpět pravidelnou linkou

Letiště Václava Havla v Praze

Letiště Václava Havla v Praze Zdroj: Profimedia.cz

České cestovní kanceláře na několik týdnů ruší zájezdy do Izraele kvůli rozsáhlému útoku palestinských radikálů. Řekl to místopředseda Asociace cestovních kanceláří České republiky Jan Papež, který dodal, že klienti, kteří se nyní nechtějí vrátit do Česka, v Izraeli zůstávají. Ti, kteří se vracejí, letí pravidelnou linkou. Repatriační let se nechystá.

Kvůli situaci v Izraeli byly některé letecké spoje mezi Prahou a Tel Avivem zrušeny či zpožděny. Letiště Václava Havla proto doporučilo cestujícím, aby sledovali webové stránky dopravců, u nichž si zakoupili letenky. Kvůli obavám o bezpečnost po útoku radikálů z palestinského hnutí Hamás na Izrael a následné odvetě židovského státu letecké společnosti z celého světa zrušily desítky sobotních i dnešních letů do Izraele.

Papež v sobotu uvedl, že všech zhruba 200 Čechů, kteří jsou nyní v Izraeli s cestovní kanceláří, je v pořádku. Podle informací ministerstva zahraničí jsou v bezpečí i Češi, kteří jsou v této zemi po vlastní ose.

Na Izrael v sobotu ránu zahájilo rozsáhlý útok palestinské radikální hnutí Hamás, Izrael reagoval rozsáhlými nálety na Pásmo Gazy. Panují obavy z toho, aby se konflikt, který si už vyžádal stovky obětí a zraněných na obou stranách, nerozšířil do dalších částí regionu.