Fúze za 60 miliard: investiční skupina Park Hotels & Resorts kupuje svého konkurenta

Hilton Hawaiian Village

Hilton Hawaiian Village Zdroj: profimedia.cz

Hilton Hawaiian Village
Hilton Waikoloa Village
3
Fotogalerie

Realitní investiční skupina Park Hotels & Resorts Inc. a společnost Chesapeake Lodging Trust oznámily, že uzavřely dohodu o fúzi v hodnotě přibližně 2,7 miliardy dolarů (62 miliard korun). Skupina Park Hotels & Resorts Inc. tak do svého portfolia přidá dalších 20 hotelů, nacházejících se v lukrativních oblastech ve Spojených státech. Fúzí vznikne druhá největší investiční společnost do nemovitostí ve Spojených státech. Informovala o tom agentura Reuters.

Po dokončení této fúze bude mít nová společnost odhadovanou hodnotu 12 miliard dolarů. Transakce byla schválena představensty obou firem.

„Vysoce kvalitní portfolio hotelů Chesapeake nám pomůže se zvyšováním kvality,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Park Hotels & Resorts Inc. Thomas J. Baltimore.

Portfolio nemovitostí společnosti Park Hotels & Resorts Inc se skládá z 51 prémiově označených hotelů a resortů provozovaných firmami Hilton, Embassy či DoubleTree. Celkem čítají uvedené nemovitosti přes 30 tisíc pokojů a nacházejí se na nejlukrativnějších trzích ve Spojených státech. Chesapeake Lodging vlastní 20 hotelů, které mají celkem 6 288 pokojů v osmi státech USA a v okrese Columbia. Mezi nájemce těchto budov patří kromě Hiltonu například také Marriott.