Dříve auto z diamantů i úpravy patroly dubajské policie. Teď má ale W Motors nové velké plány

Lykan HyperSport

Lykan HyperSport Zdroj: Autorevue

Lykan HyperSport
Lykan HyperSport
Fenyr Supersport
Fenyr Supersport
Fenyr Supersport
17
Fotogalerie

Před pěti lety se značka W Motors mihla v hollywoodském filmu Rychle a zběsile 7. Lykan Hypersport s cenovkou 3,4 milionu dolarů byl tehdy ještě kousek vyrobený sice dubajskou firmou, ale v zahraničí. To by se ale brzy mohlo změnit. Nové modely automobilky W Motors by výhledově měly vznikat přímo v pouštním Emirátu. Tím by se společnost stala vůbec prvním opravdu arabským výrobcem luxusních vozů, píše web americké televizní stanice CNN.

Zárodkem dubajské výroby pod značkou W je nastěhování firmy do kampusu Silicon Oasis. Produkce se zde na ploše dvou fotbalových hřišť má rozjet koncem roku. „Někdo musí začít. Doufáme, že tím založíme něco, na co navážou a k čemu se přidají další firmy a vytvoříme v Dubaji hub pro rozvoj automobilového průmyslu v této zemi,“ říká šéf W Motors Ralph R. Debbas.

Firma W Motors vznikla v roce 2012, dosud se specializovala na zakázkovou výrobu pro bohaté zákazníky. Modelu Lykan Hypersport se sestavilo zatím sedm kusů. Některé dekory v těchto vozech tvoří rovněž pravé diamanty.

Další model značky, asi o třetinu levnější Fenyr Supersport, pak dosud vyjel z výroby v počtu 110 kusů. Současný plán automobilky je roční produkce na úrovni 200 kusů.

Dalším byznysem W Motors je úprava aut jiných značek včetně zakázek pro proslavenou patrolu dubajské policie. I to má pokračovat. Zároveň má firma podle Debbase v plánu představit koncem roku nový model, elektro auto s prvky autonomního řízení. S tímto modelem firma doufá, že znásobí svou produkci do řádu vyšších stovek kusů ročně.