PPF odhalila realitní plány v USA. Na Floridě chce vybudovat tisíce domů, kanceláře a hotel

Skupina PPF převzala před dvěma lety rozsáhlý kancelářský objektu v Orlandu na Floridě, SouthPark Center, který je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států. PPF na místě plánuje dál stavět.

Skupina PPF převzala před dvěma lety rozsáhlý kancelářský objektu v Orlandu na Floridě, SouthPark Center, který je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států. PPF na místě plánuje dál stavět. Zdroj: PPF

Skupina PPF převzala před dvěma lety rozsáhlý kancelářský objektu v Orlandu na Floridě, SouthPark Center, který je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států.
Skupina PPF převzala před dvěma lety rozsáhlý kancelářský objektu v Orlandu na Floridě, SouthPark Center, který je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států.
Skupina PPF převzala před dvěma lety rozsáhlý kancelářský objektu v Orlandu na Floridě, SouthPark Center, který je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států.
4
Fotogalerie

Investiční skupina PPF rodiny Kellnerových zahájí masivní výstavbu v USA. Před dvěma lety zakoupila administrativní komplex SouthPark Center v Orlandu na Floridě za 315 milionů dolarů (přes sedm miliard korun), čímž ve střední Floridě překonala rekord mezi kancelářskými investicemi. Podle webu Orlando Sentinel na místě teď plánuje zahájit výstavbu projektu, který již nabral konkrétní obrysy.

PPF podala 21. srpna do Orange County žádost, podle níž chce změnit územní plán, aby na místě mohla vybudovat 2 406 rodinných domů, hotel s 185 pokoji a kanceláře s maloobchodními prostory. „Záměrem je transformovat prostor, který je teď určen pouze pro výstavbu kanceláří, na multifunkční. Uvědomujeme si, že když se na jedno místo přistěhují rodiny, potřebují mít okolo sebe také práci, obchody a jiné služby,“ řekl Aaron Smith, generální ředitel americké větve společnosti PPF Real Estate.

PPF úřady žádá celkem o deset výjimek souvisejících s výškou budov, rozestupu mezi domy a parkováním. Navrhuje, aby rodinné domy byly vysoké až sedm pater, namísto tří povolených podle tamějšího krajského zákona. Hotel má mít dvanáct podlaží, zatímco ostatní komerční a maloobchodní budovy by dosahovaly sedmi pater. Krajský zákon povoluje komerční budovy vysoké zhruba do patnácti metrů. Dalším požadavkem je, že i rodinné domy by u sebe měly stát ve větší blízkosti, než je ve státě povoleno. 

Čtěte více o PPF

Co chystá vedení PPF? Odejít z Číny, nakupovat akcie či investovat do videa

PPF znovu investuje do jachet. Koupila pět procent v největším prodejci rekreačních lodí

PPF má na dosah Zásilkovnu. Zkusí ovládnout trh výdejních boxů

 

Součástí masivního projektu je také investice do části nemovitostí podél John Young Parkway poblíž Epic Universe společnosti zábavního parku Universal. Návrh se zaměřuje na prostor s devíti parcelami, který je obsazen pěti plně pronajatými kancelářskými budovami o celkové ploše 670 tisíc metrů čtverečních. Podle Aarona Smithe nic nechtějí bourat a tyto budovy zůstanou na svém místě.

Výstavbu projektu vidí společnost slibně pro jeho multifunkčnost a umístění. „Také vzhledem k tomu, že nový zábavní park Epic Universe společnosti Universal bude lehce dostupný autem, je to ideální místo pro rodiny s dětmi. A už teď máme plnou obsazenost, všichni nájemníci jsou spokojení,“ řekl Smith.

Skupina PPF takto v USA působí již ve třech státech. V Massachusetts prostřednictvím biotechnologické společnosti Sotio, na Floridě a v Georgii pak je aktivní právě PPF Real Estate. Přitom v minulých letech měla svá aktiva v Rusku, Číně a v dalších asijských zemích. V důsledku konfliktu na Ukrajině a následných protiruských sankcí společnost oznámila, že se hodlá orientovat více na Evropskou unii a USA.

Administrativní areál SouthPark Center, který PPF získala koncem roku 2021, je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států. Komplex o deseti samostatných kancelářských budovách třídy A nabízí celkovou pronajímatelnou plochu 120 tisíc metrů čtverečních kancelářských a obchodních prostor. Transakce zahrnuje dalších 12,5 hektaru pozemků pro budoucí development komerčních nemovitostí. Pražské Václavské náměstí má pro srovnání rozlohu přes čtyři hektary. Mezi nájemci SouthPark Center jsou například společnosti Booking.com, Accenture, Lockheed Martin, CVS Caremark, Diamond Resorts, Jet Blue, Centene a Marriott.