Baptisté prodali zámek Jenerálka v Praze u Šáreckého údolí

Jenerálka

Jenerálka Zdroj: prazskekasny.net

Zhruba čtvrt století fungoval v v zámečku Jenerálka u Šáreckého údolí v Praze Mezinárodní baptistický seminář. Nyní ho koupil soukromý investor.
Také pod novým majitelem má být zámeček Jenerálka sloužit vzdělávání.
Zámeček Jenerálka se nachází poblíž Šáreckého údolí.
Zámeček Jenerálka se nachází poblíž Šáreckého údolí.
5
Fotogalerie

V Česku po více než dvaceti letech ukončil činnost Mezinárodní baptistický seminář. Sídlo školy se přesunulo do Nizozemska. Lukrativní zámeček Jenerálka v pražském Šáreckém údolí, v němž sídlil, baptisté za blíže neurčenou cenu prodali.

Nemovitost i s okolním pozemkem koupila za zprostředkování realitní kanceláře Svoboda & Williams firma ECC Jenerálka.

„Jsme soukromou společností zaměřenou na oblast vzdělávání a kultury. Spolupracujeme s mezinárodními kulturními institucemi a také se zahraničními universitami,“ píše o sobě společnost na svém webu.

Co konkrétně v novobarokním objektu bude, se zatím neví. „O konkrétní podobě projektu se stále jedná. Do jeho finalizace zatím nebudeme zveřejňovat žádné předběžné informace,“ sdělil jednatel nového vlastníka advokát Pavel Šafář.

Video placeholde
Divoká Šárka z dronu • Jiří Liebreich

Stejný otazník je i nad tím, kdo je nový domácí zámečku. Firmu ECC Jenerálka ovládá společnost Cyanvenue z Kypru. Dotaz po jejím majiteli nechal Šafář bez odpovědi. Z obchodního rejstříku lze jen vyčíst, že podíl kyperské firmy získala do zástavy Komerční banka. Jistí si tím dluhy až do 150 milionů korun