Cestovka RS Tour je v úpadku. V zahraničí nemá žádné klienty

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: scom

Cestovní kancelář RS Tour vyhlásila úpadek, na dovolenou do Bulharska a Řecka tak neodletělo 200 klientů. Všichni zákazníci, kteří byli v zahraničí, se již vrátili. Informovala o tom Slavia pojišťovna, u níž je RS Tour pojištěna.

RS Tour na sebe vyhlásila úpadek v pátek 10. srpna. „Důvodem problémů, do kterých se naše společnost dostala, jsou neuhrazené faktury od našich odběratelů po splatnosti,“ uvedl na webu jednatel CK Roman Šimek.

„Všichni klienti RS Tour dostali informaci minimálně den před plánovaným odjezdem. Snažili jsme se zmírnit stresové situace a poskytnout maximální podporu klientům zkrachovalé cestovní kanceláře,“ řekl generální ředitel Slavia pojišťovny Karel Waisser.

V době úpadku bylo několik desítek klientů v zahraničí, převážně v Bulharsku a Řecku. Ti se již do Česka vrátili. Komunikace se zástupci RS Tour je podle pojišťovny korektní a pojišťovna pracuje na co nejrychlejším vypořádání pojistného plnění.

Cestovní kancelář RS Tour ročně pořádala zhruba tisíc zájezdů, patřila spíše mezi menší subjekty na trhu.

V červnu letošního roku zkrachovala ústecká cestovní kancelář Brouk. Podle majitele nebyla schopna hradit závazky vůči klientům ani dodavatelům. Největším krachem cestovní kanceláře za poslední roky byl pád Tomi Tour v červenci 2009. CK při krachu nechala v zahraničí zhruba 3400 lidí, dalších téměř 15 000 klientů mělo koupeno zájezd.