ELDIS má nové zakázky, shání proto desítky zaměstnanců

ELDIS Pardubice

ELDIS Pardubice Zdroj: ELDIS Pardubice, s.r.o.

Společnost ELDIS Pardubice, přední výrobce letištních radarů, nedávno získala významnou zakázku na dodání třinácti radarů do Číny. Firma proto shání technicky vzdělané lidi do výroby, ale i do vývoje a řízení zakázek, například vývojáře HW či projektové manažery. Celkem jde o několik desítek pracovníků.

Společnost ELDIS Pardubice založili v roce 1991 bývalí zaměstnanci Ústavu pro výzkum radiotechniky Opočínek a firma se od počátku zabývala modernizacemi radarů a výrobou a vývojem různých elektronik do radarů. Klíčový pro existenci ELDISu se stal rok 2003, kdy se firma přestěhovala do stávajících prostor a začala rozšiřovat své výrobní kapacity.

Již 85 radarových systémů ve 25 zemích

Další milník přišel v roce 2005, kdy došlo k instalaci prvních nových letištních radarů, a to v maďarských městech Kecskemét a Pápa.  Firma neustále rozšiřuje výrobu a její výhodou je, že si vlastními silami vyrábí téměř všechny komponenty pro radary (antény, rotační spojky, elektronické desky apod.).

ELDIS je předním světovým dodavatelem ATC radarů po boku velkých světových hráčů v tomto oboru. Do dnešního dne firma instalovala více než 85 svých radarových systémů ve více než 25 zemích světa. Zajímavostí je, že radary z pardubické firmy ELDIS pokrývají více než 90 % vzdušného prostoru Indie.

Nová zakázka: radary pro Čínu

V roce 2017 koupil ELDIS průmyslový holding CZECHOSLOVAK GROUP a v letošním roce byl podnik začleněn do nově vzniklé divize CSG Aerospace, v níž jsou sdruženy společnosti zabývající se letectvím. Mimořádně významnou je aktuální zakázka na dodání 13 radarů do Číny.

„Tato zakázka se bude plnit do roku 2020 a věříme, že její úspěšné splnění nám může pomoci k dalším příležitostem na čínském trhu. Je to první dodávka radarů z ELDISu do Číny, které předcházel dlouhý tamní certifikační proces," uvedl Andrej Čírtek, mluvčí ELDIS Pardubice. Firma díky ní může dále růst a potřebuje znovu personálně posílit.

Nábor na řadu pozic

„ELDIS aktuálně zaměstnává 186 pracovníků a v současné kampani sháníme dalších dvacet lidí na různé pozice. Pro ilustraci, ke konci roku 2017 zaměstnával ELDIS 152 pracovníků, v případě úspěchu naší personální kampaně nás bude více než dvě stě a meziročně se rozrosteme o čtvrtinu,“ upřesňuje Andrej Čírtek.

Mezi poptávanými pozicemi jsou především technicky zaměřené profese. ELDISu chybí například projektoví manažeři, vývojáři HW nebo servisní technici. Firma ale na trhu práce shání také pracovníky na dělnické pozice, například soustružníky/frézaře, elektromechaniky nebo zámečníky.

V právě probíhající kampani ELDIS cílí především na pardubický region, čímž navazuje na lokální tradici vývoje a výroby radarových systémů. ELDIS nabízí pestrou a různorodou práci v dynamicky se rozvíjející společnosti, která vyrábí a vyvíjí celosvětově konkurenceschopné produkty v oblasti radarové techniky, a navíc disponuje silným zázemím průmyslové skupiny CZECHOSLOVAK GROUP.