Hackeři označili voliče KSČM za omezené idioty

Anonymous

Anonymous Zdroj: profimedia.cz

Internetovou stránku brněnských komunistů napadli hackeři z hnutí Anonymous. Umístili na ně nápis, podle něhož jsou voliči KSČM "omezení idioti". Změna tohoto webu je zřejmou reakcí na úspěch komunistů v krajských volbách. Téměř v celé republice získali více hlasů než ve volbách v roce 2008. Na západě Čech ve dvou krajích vyhráli.

„Volili jste nás? Pokud ano, jste jedni z mnoha omezených idiotů, kteří vůbec nesledují, kam naše země míří,“ hlásal ještě dnes v 09:00 oficiální portál Městského výboru KSČM Brno. Před polednem byl krátce nedostupný i celostátní web KSČM.

Podle prohlášení zemi ohrožují špatní politici a nezodpovědní občané. Hackeři z Anonymousu uvádějí, že komunismus zastavil v zemi vývoj o 30 let, přičemž KSČM „se neustále snaží o totéž“.

Příznivci komunismu se v Brně zapojili netradičním způsobem do volební kampaně. Nálepkami s fotografií komunistického prezidenta Klementa Gottwalda a nápisy „Boj pokračuje!“ přelepili snímky kandidátů na volebním stánku ODS v České ulici. Daly se ale odstranit a škoda tak nevznikla.

Anonymous je mezinárodní skupina hackerů. Je známá hlavně útoky souvisejícími s mezinárodní protipirátskou smlouvou ACTA. Útočili na webové stránky nadnárodních společností, justici i vládní orgány v různých zemích, včetně americké CIA.

Hnutí Anonymous chce prosadit volné stahování a šíření autorsky chráněných děl. V ČR kdysi napadlo weby politických stran a pozměnili i stránky Ochranného svazu autorského.