Hlavní město hledá ředitele Městské nemocnice následné péče. Ta prochází celkovu rekonstrukcí

Nemocnice, ilustrační foto

Nemocnice, ilustrační foto Zdroj: Reuters

Nemocnice, ilustrační foto
2
Fotogalerie

Rada hlavního města Prahy schválila vyhlášení výběrového řízení na funkci ředitel/ředitelka Městské nemocnice následné péče .

V Městské nemocnici následné péče probíhá rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor a plánuje se také nástavba, která by zvýšila kapacitu nemocnice. Hlavní město zde chce vybudovat moderní a žádané zdravotnické zařízení s kvalitní, účinnou péčí, jehož součástí bude i nový ředitel.

Městská nemocnice následné péče je příspěvkovou organizací hl. m. Prahy a zároveň jediným lůžkovým zdravotnickým zařízením zřizovaným hlavním městem Prahou. Nemocnice poskytuje následnou lůžkovou péči, komplexní lékařství a ošetřovatelskou péči nemocným. Její kapacita je 160 lůžek na pěti samostatných odděleních. Jedná se o logopedii, ergoterapii a rehabilitaci. Poskytuje také specializovanou ambulantní péči jako je kardiologická ambulance, psycholog, interní ambulance a rehabilitace.

Letos prochází nemocnice celkovou rekonstrukcí. Dokončena je oprava střechy a rekonstrukce tří pater lůžkového oddělení, která dostala novou zdravotnickou techniku a vybavení, například polohovací elektrická lůžka, noční stolky s jídelní deskou, antidekubitní pasivní matrace nebo nové sociální zařízení. Dále bude rekonstruováno technické zařízení budovy. V příštím roce by se mělo začít s přípravou rozšíření MNNP o nástavbu v podobě dvou pater budovy.