Kancelářský komplex Panorama Business Center u Václavského náměstí mění majitele

Panorama Business Center

Panorama Business Center Zdroj: CBRE

Panorama Business Center
Pobočka LBBW Bank na pražském Václavském náměstí
Palác Fénix na Václavském náměstí v Praze
Pražští radní se chtějí na Václavské náměstí vrátit tramvaje. (Zdroj: Archiv DPP)
Tramvajová trať má býtzároveň významným obohacením prostoru Václavského náměstí. (Zdroj: Archiv DPP)
11
Fotogalerie

Společnost Mint Investments prodala kancelářskou budovu Panorama Business Center naproti Národnímu muzeu v Praze společnosti Redside.

Budova Panorama Business Center byla ve Škrétově ulici v Praze na Vinohradech postavena v roce 2000. Má 6800 metrů čtverečních pronajímatelné plochy a 91 parkovacích míst v podzemních garážích. Má osm nadzemních a tři podzemní podlaží. Panorama je držitelem certifikátu systému hodnocení komplexní udržitelnosti budov BREEAM In Use Good.

Mint získal budovu Panorama v září 2015, kdy měla 42 procent volných kanceláří. Během jednoho roku se mu podařilo budovu plně obsadit. Kupující společnost Redside spravuje realitní investiční fond NOVA Real Estate.



Celkový objem realitních investic v ČR podle CBRE letos překročí hranici tří miliard eur (81 miliard korun) a měl by tak překonat loňský rekord 2,68 miliardy eur (72,4 miliardy korun).

Největším realitním obchodem letošního roku byl prodej administrativního centra The Park v Praze na Chodově. Starwood Capital ho prodal společnosti DEKA Immobiliean za 10,8 miliardy korun.