Mládek na ministerstvu rozdával tresty za výroky o cenách internetu

Jan Mládek rozdával na ministerstvu průmyslu a obchodu tresty za výroky podřízených o cenách internetu. (ilustrační foto)

Jan Mládek rozdával na ministerstvu průmyslu a obchodu tresty za výroky podřízených o cenách internetu. (ilustrační foto)

Náměstek Lubomír Bokštefl dostal od Mládka (na fotografii) důtku.
Ředitel odboru komunikace Roman Prorok dokonce od ministra obdržel výpověď. (ilustrační foto)
Mládek večer uvedl, že vyjádření jeho náměstka bylo nešťastné. (ilustrační foto)
Roman Prorok dostal výpověď za to, že náměstkovi před vystoupením na serveru Aktuálně.cz "neposkytl dostatečnou mediální přípravu a podporu". (ilustrační foto)
5
Fotogalerie

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) oznámil, že svému náměstkovi Lubomíru Bokšteflovi udělil důtku za jeho mediální vyjádření o cenách internetu. Současně odvolal ředitele odboru komunikace ministerstva Romana Proroka za to, že náměstkovi před vystoupením na serveru Aktuálně.cz "neposkytl dostatečnou mediální přípravu a podporu".

Bokštefl v rozhovoru uvedl, že pokud lidé chtějí stejně výhodné mobilní tarify jako v Polsku, mají jet do Polska. "Drzá odpověď z mé strany, za kterou se omlouvám: Chcete služby jako v Polsku - odjeďte do Polska," uvedl náměstek na webu.

Jeho odpověď okamžitě vyvolala kritiku z řad opozičních i vládních politiků. Za "neuvěřitelně hloupou a úplně v rozporu s politikou vlády" ji na twitteru označil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). "Tlačíme na levnější mobilní data," dodal Sobotka.

Mládek večer uvedl, že vyjádření jeho náměstka bylo nešťastné. "Beru na sebe odpovědnost za své podřízené a při zjišťování příčin tohoto mediálně nešťastného problému jsem zjistil, že náměstkovi Lubomíru Bokšteflovi ředitel Odboru komunikace a marketingu MPO Roman Prorok neposkytl dostatečnou mediální přípravu a podporu. Rozhodl jsem se proto, že pana Romana Proroka odvolám ke dni 15. 2. 2017 z funkce ředitele Odboru komunikace a marketinku MPO a panu náměstkovi Lubomíru Bokšteflovi jsem vyslovil důtku za toto prohlášení," uvedl ministr.