MMR rozdá 134 milionů korun. Zájemci mají čas do konce září

Ministerstvo pro místní rozvoj pošle neziskovým organizacím v příštím roce 134 milionů korun. Nejvíce z toho, zhruba 90 milionů korun, může získat Horská služba ČR. Své projekty mohou zájemci předkládat do 30. září.

Projekty se musí týkat některé z pěti oblastí: podpora bezbariérového užívání staveb, ochrana spotřebitele a ochrana nájemních vztahů, udržitelný rozvoj cestovního ruchu na celostátní úrovni, udržitelný rozvoj na místní a regionální úrovni a podpora činnosti Horské služby ČR.

„Chceme podpořit zajímavé projekty z pěti oblastí, které svým zaměřením odpovídají působnosti ministerstva. Maximální výše dotace může dosáhnout sedmdesáti procent celkových nákladů schváleného projektu,“ poznamenala ministryně Věra Jourová.

O dotace mohou žádat nestátní neziskové organizace se sídlem v České republice, například občanská sdružení, zájmová sdružení právnických osob, obecně prospěšné společnosti, nadace či nadační fondy. Bližší podmínky a informace najdou zájemci na webových stránkách MMR.