Náměstkem Jourové bude politik Smrček z Havířova

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová po jednání s eurokomisařem pro regionální politiku Johannesem Hahnem

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová po jednání s eurokomisařem pro regionální politiku Johannesem Hahnem Zdroj: ctk

Ministerstvo pro místní rozvoj bude mít konečně kompletní vedení úřadu. Náměstkem ministryně Věry Jourové (ANO) pro bytovou politiku, územní plánování a stavební řád se stane dosavadní náměstek havířovského magistrátu Petr Smrček.

„Pan Smrček se s paní ministryní již dohodl. Pokud předá všechny podklady, ujme se funkce 10. března,“ řekla deníku E15 mluvčí úřadu Radka Burketová.

Smrček je na havířovské radnici zodpovědný za hospodářský rozvoj města. Straníkem sice není, do funkce byl však zvolen právě za sociální demokracii.

Smrčka navrhl za ČSSD premiér Bohuslav Sobotka. Uvnitř sociální demokracie to ale nebyl jediný kandidát. Část strany prý chtěla vidět ve vedení rezortu raději Ivana Přikryla, odborníka na bytovou politiku, který na ministerstvu dělal náměstka v době, kdy ho ještě vedl Jiří Paroubek. Právě to se Sobotkovi nezamlouvalo, sdělil zdroj obeznámený s děním kolem MMR.

Jourová vyměnila většinu svých náměstků. Na svém místě zůstal pouze Daniel Braun.

Věra Jourová: Všechny evropské peníze se nám zachránit nepodaří