Nuselská mlékárna se chystá k demolici. O území mají zájem developeři

Polovinu Nuselské mlékárny vlastní podnikatel Aleš Růžička. Druhá půlka patří brněnské cestovní agentuře DDS Tour.

Polovinu Nuselské mlékárny vlastní podnikatel Aleš Růžička. Druhá půlka patří brněnské cestovní agentuře DDS Tour. Zdroj: Michael Tomeš_E15

Bývalou mlékárnu v Praze-Nuslích chce majitel zbourat. Místo něj můžou vyrůst nové byty.
Kolem Nuselské mlékárny v minulosti kroužil například největší bytový developer Central Group. Z transakce ale nakonec sešlo.
Majitelé areálu nedávno požádali Prahu 4 o povolení k demolici.
Co přesně  místo Nuselské mlékárny vznikne, vlastníci ještě neví.
V minulosti Nuselská mlékárna vyráběla máslo, sýry a jogurty. Původně státní podnik byl zprivatizován v roce 1992.
12
Fotogalerie

Po letech ožívá dění kolem bývalé mlékárny v pražských Nuslích. O atraktivní pozemek mají zájem developeři.

Areál bývalé mlékárny v Praze-Nuslích se možná již brzy změní v haldu suti. Současný majitel Nuselská cz požádal Prahu 4 o svolení k odstranění budov. 

„Zatím nevíme, co v lokalitě vznikne. Připravujeme jen území a hledáme budoucí využití,“ řekl spoluvlastník objektu Aleš Růžička.

Kolem Nuselské mlékárny v minulosti kroužil například největší bytový developer Central Group. Firma miliardáře Dušana Kunovského tam plánovala postavit za osm set milionů korun dvě stě luxusních bytů. Za pozemek o 7500 metrech čtverečních tehdy Central Group měl dát 177 milionů korun. Z transakce ale nakonec sešlo.

„Developeři mají zájem pořád. Ale jsou to složité tanečky, protože zvláště v dnešní době nikdy nevíte, co bude nebo nebude povoleno k výstavbě,“ dodal Růžička z Nuselské cz. Případného budoucího stavebníka kromě změny územního plánu čeká ještě žádost o územní rozhodnutí a stavební povolení.

Polovinu Nuselské mlékárny vlastní podnikatel Aleš Růžička. Druhá půlka patří brněnské cestovní agentuře DDS Tour, která se zabývá pronájmy chat a chalup. Oba podíly má v zástavě firma Chaldene podnikatele Miloše Čiháka.

V minulosti Nuselská mlékárna vyráběla máslo, sýry a jogurty. Původně státní podnik se privatizoval v roce 1992. V posledních letech vlastníci areál pronajímají například pro skladování.   

Nusle mají v hledáčku rovněž další developeři. Dlouho se řeší prodej tamního bývalého pivovaru. Zájem o něj projevili mimo jiné miliardáři z Penty. Velký projekt kombinující novostavbu a rekonstrukci má za sebou ve čtvrti Geosan Development.