O2 se dohodla se Sazkou na obnovení dobíjení kreditu z terminálů

Telefónica O2

Telefónica O2

Společnost O2 se dohodla se zástupci Sazky o obnovení dobíjení kreditu pro mobilní telefony ze sítě terminálů loterijní firmy. Na terminálech bude možné začít dobíjet kredit pro předplacené karty Telefóniky zřejmě od pátku.

Podle dohodnutých podmínek Sazka vytvoří zvláštní účet, na který složí jistinu v řádu desítek milionů korun. Ta má eliminovat riziko případného dluhu.

Telefónica dobíjení kreditu z terminálů přerušila, protože jí Sazka kvůli finančním problémům přestala vyplácet vybrané částky. Celkový dluh, který firma v rámci insolvenčního řízení Sazky přihlásila, se vyšplhal na 205,5 milionu korun. Podle důvěryhodného zdroje již operátor svou pohledávku prodal skupině PPF, která patří k největším věřitelům Sazky. V podobné výši měli pohledávky i T-Mobile a Vodafone. Ti se zatím se Sazkou nedohodli.

Sazku v současnosti řídí insolvenční správce. Do insolvence a následně do konkurzu se firma dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.