Pixies roztančí Forum Karlín. Zahrají nové album i tradiční hity

Pixies

Pixies Zdroj: ČTK

Pixies
Pixies
Pixies
4
Fotogalerie

Americká kapela Pixies, dnes ve Foru Karlín představí své aktuální album Beneath the Eyrie, které vyšlo v září. Koncert byl původně plánován do pražské Lucerny, ale pro obrovský zájem fanoušků jej pořadatelé z D Smack U Promotion po dohodě s managementem kapely přesunuli do větších prostor ve Foru Karlín.

Beneath the Eyrie, třetí album po obnovení Pixies, se záměrně vyhýbá tradičnímu tvrdému zvuky skupiny a noří se prostřednictvím chytlavých melodií do gotického tajemna.

Frontman a hlavní skladatel Black Francis pro server rollingstone.com uvedl, že skupina vyslyšela gotické vábení a album je proto trochu temnější a tlumenější než jiné nedávné nahrávky. Projekt je pak hodně osobní a pocitový. Pravděpodobně i proto, že dva členové skupiny zažili od předchozí desky významné životní změny.

Francis prošel rozvodem a kytarista Joey Santiago byl na léčení. Nejtradičněni tak zní skladba Graveyard Hill, která předchozí tvorbu Pixies připomíná nejvíce. Většina alba se halí do temnoty, kterou prozařují světélka radosti. To vytváří výbornou atmosféru celého čarodějnického alba.