Policie obvinila devět lidí po razii v dopravním podniku v Liberci a firmě BusLine

BusLine

BusLine Zdroj: profimedia.cz

V Dopravním podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) a v dopravní společnosti BusLine zasahovala dnes policie. Není jasné, zda vyšetřování souvisí s nedávným zásahem v krajském úřadu v Liberci, v ČSAD Liberec a poradenské firmě Nexia. V souvislosti se zásahem policie obvinila devět lidí, tři z nich zadržela. 

V obou firmách dnes byli vyšetřovatelé národní centrály proti organizovanému zločinu. "Kriminalisté provádějí úkony trestního řízení," řekl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. Žádné další informace poskytovat nebude a nepotvrdil ani, že by oba případy souvisely.

"Devět osob bylo obviněno, kdy tři obvinění byli omezeni na osobní svobodě. Více informací zatím poskytovat nebudeme," sdělil policejní mluvčí.

"Měli jsme asi patnáctiminutovou návštěvu, kdy si přišli pro dvě věci, vzali si je a odešli. Předložili požadavek, naši lidé jim vydali, co chtěli. Nejsme schopni z toho nic vydedukovat," řekl předseda představenstva BusLine Radek Chobot. Mluvčí dopravního podniku Martina Poršová přítomnost policistů potvrdila, o co se zajímali, ale sdělit odmítla.

Vyšetřovatelé protikorupční policie zasahovali na počátku dubna také na Krajském úřadě v Liberci, ČSAD Liberec a v poradenské firmě Nexia. Zajímali se o materiály související se zajištěním dopravní obslužnosti.