Pražský inovační institut zřídí rekvalifikační kurzy pro rozvoj digitálních dovedností. Mají přispět k řešení covidové krize

Lidé z řad veřejnosti i podnikatelé se do kurzů   budou moci hlásit on-line.

Lidé z řad veřejnosti i podnikatelé se do kurzů budou moci hlásit on-line. Zdroj: Unsplash

Lidé z řad veřejnosti i podnikatelé se do kurzů   budou moci hlásit on-line.
2
Fotogalerie

Pražský inovační institut plánuje od prvního čtvrtletí příštího roku pořádat vzdělávací kurzy pro veřejnost i podnikatele, které budou rozvíjet digitální dovednosti, podporovat inovace a další kompetence.

Kurzy by měly přispět k transformaci pražské ekonomiky a posílit ekonomickou a sociální odolnost vůči mimořádným situacím, mezi něž patří pandemie koronaviru či ekonomická krize. Kurzy budou pořádány on-line i prezenční formou mimo jiné v Podnikatelském inovačním centru, které sídlí v prostorách Škodova paláce v Jungmannově ulici v Praze. Jeho provoz by měl být obnoven začátkem příštího roku.

Kvůli následkům koronaviru se v současné době v Praze značně mění trh a podepisuje se to zejména na ekonomice. Uplatnění v gastro sektoru nebo v turismu už nebude mít takový potenciál. Lidem, kteří v těchto rizikových odvětvích pracovali a ztratili práci, chce nyní hlavní město pomoci prostřednictvím chystaného systému rekvalifikačních kurzů. Bude se sice jednat o nabídku práce v jiných oborech, ale zato s vyšší přidanou hodnotou a větší poptávkou.

Jednotlivé programy by se měly postupně začít otevírat v prvních měsících roku 2021. Lidé z řad veřejnosti i podnikatelé se do nich budou moci hlásit on-line. Samotné prostory Podnikatelského inovačního centra ve Škodově paláci pojmou až sto lidí, ale v on-line kurzů žádné omezení platit nebude.