Proč Laudát končí v politice? Prý ho znechutily poměry v pražské TOP 09, Kalousek to vidí jinak

Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: Michael Tomes, E15

Laudát rozhovor
František Laudát, TOP 09
Bývalý ministr financí a předseda TOP O9 Miroslav Kalousek při projednávání rozpočtu ve Sněmovně.
4
Fotogalerie

Poslanec TOP 09 František Laudát ve čtvrtečním rozhovoru pro Blesk.cz označil za hlavní důvod pro odchod z politiky znechucení z poměrů v pražské buňce strany. Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek ale tvrdí, že odůvodnění znělo jinak. A rýpl si, že se do řešení kandidátek občas připlete ego politiků.

„Ty důvody jsou podstatně hlubší. Chtěl jsem odejít z Topky, dokonce vystoupit před Vánocemi. To byla nějaká reflexe pražského vývoje, jací lidé se dostali do vedení pražské TOP 09. Já měl zcela jiné představy. S kandidátkou to tak nesouvisí,“ řekl Laudát v rozhovoru pro Blesk.cz.

Jeho stranický šéf Miroslav Kalousek ale nesouhlasí: „Já jsem to ještě před 14 dny slyšel jinak. Že odchází proto, že předseda strany měl jiné představy o krajských kandidátkách,“ reagoval pro Blesk.cz. Někdejší předseda pražské TOP 09 Laudát měl kandidovat až ze čtvrtého místa kandidátky.

Podívejte se na rozhovor s Františkem Laudátem:

A jestliže František Laudát nepřekonal – a já si strašně vážím jeho práce – fakt, že byl na pražské kandidátce až čtvrtý a nikoliv druhý a že před ním jsou Markéta Adamová a Martin Plíšek, tak je to jeho svobodné a pravdivé rozhodnutí. A to je tak všechno, co s tím můžu dělat,“ podotkl Kalousek s tím, že o podobě kandidátky rozhodovali členové pražské TOP 09.

„A já respektuji jejich rozhodnutí. Nepochybuji o tom, že František Laudát dál stojí za hodnotovým desaterem TOP 09. Jenom se nám do těch hodnotových desater občas při řešení personálních otázek připlete naše ego. Pak je otázka, jestli ho umíme, nebo neumíme překousnout. I to je věc kvalifikace politiků,“ rýpl si závěrem šéf TOP 09.

Další politické zpravodajství najdete i na portále Blesk- Zprávy >>>