Průkaz ISIC dobývá pražské školy

Zdroj: ISIC

Průkazy ISIC jsou již mnoho let samozřejmostí pro studenty českých středních a vysokých škol. Jsou na ně zvyklí jak studenti, kteří je používají ve svém volném čase, tak i samotné školy. Ty ISIC využívají jako svůj školní průkaz, i jako čipovou kartu v jídelnách, menzách, pro vstup do budovy a do učeben a k mnoha dalším účelům. Jen těžko bychom v Praze hledali střední nebo vysokou školu, která nově nastupujícím studentům není schopná průkazy ISIC nabídnout.

Na začátku roku 2017 však průkazy ISIC vstoupily i na základní školy. Na nich se používá speciální podtyp průkazu ISIC: takzvaný ISIC Školák, který je ušitý na míru žákům základních škol. Ten nabízí stejné výhody jako klasický ISIC, ale jeho platnost je delší a reflektuje docházku žáka základní školy. 

Během tohoto roku začaly ISIC Školák (mezinárodně známý jako ISIC Scholar) používat desítky pražských základních škol. Funguje zde stejně jako na středních a vysokých školách: především ve školních čipových systémech, ale také jako žákovský průkaz, čímž výrazně přispívá k bezpečnému a modernímu prostředí ve škole.
Co školy vede k tomu, že přecházejí na průkaz ISIC? Na tuto otázku odpovídá manažer projektu ISIC školám, pan Radek Schich: „Výhody průkazů ISIC Školák jsou nejlépe viditelné ve srovnání s dopravními kartami, které mohou být využívány i ve školách.

Zatímco dopravní kartu nemusí využít všichni studenti, ISIC se hodí každému. Navíc již několik generací rodičů má s ISIC své vlastní dobré zkušenosti. Rodiče, stejně jako jejich děti, jistě zaujme bohatý benefitní program slev a výhod na ISIC. Slevy držitelé najdou nejen v Praze, ale v celé ČR a ve 130 zemích po celém světě. Každé dítě s ISIC dostává de facto také svůj první osobní průkaz, kterým se může kdekoliv identifikovat a například jasně prokázat svůj věk.“

„ISIC však nabízí výhody i pro samotné školy,“ pokračuje Schich. „Významnou výhodou je technologie, díky které ISIC funguje v jakékoliv školní jídelně nebo jiném čipovém systému bez potřeby investic a stavebních úprav. Integrace do systému je tedy rychlá a snadná. Rovněž objednávání průkazů je přizpůsobeno potřebám škol: je hromadné, pro všechny žáky najednou, a provádí se čistě elektronicky s využitím školních informačních systémů. Proto věříme, že je ISIC vhodný pro každou školu. Navíc v rámci zapojení do projektu ISIC školám získávají také základní školy možnost prodlužovat učitelské průkazy ITIC všem svým zaměstnancům za speciálních podmínek,“ uzavírá manažer projektu.

GTS ALIVE, s.r.o., je oficiálním vydavatelem mezinárodních identifikačních průkazů studentů (ISIC), mládeže do 26 let (IYTC) a pedagogické veřejnosti (ITIC) pro Českou republiku na základě pověření World Youth and Student Educational and Travel Confederation.
Průkaz ISIC je vydáván ve více než 130 zemích světa a Česká republika je dlouhodobě vyhodnocována jako země s největším rozšířením průkazů ISIC a největší nabídkou studentských výhod. Průkazy ISIC a ITIC jsou vydávány na více než 550 školách v České republice a držitelé mohou čerpat výhody na více než 2 200 míst v České republice.