Rath může přijít o osm domů a bytů. Podívejte se, kde jsou

Bývalý středočeský hejtman David Rath

Bývalý středočeský hejtman David Rath Zdroj: ČTK

Soud s exhejtmanem Davidem Rathem pokračuje. Podívejte se, o jaké nemovitosti může Rath přijít, pakliže soud vyslechne návrh obžaloby na zabavení majetku.

Soudní řízení s bývalým hejtmanem Středočeského kraje Davidem Rathem se blíží rozuzlení. Ve čtvrtek u Krajského soudu v Praze skončily poslední závěrečné řeči advokátů a na řadě nyní budou závěrečné řeči obžalovaných.

Státní zástupce Petr Jirát v úterý navrhoval osm až devět let odnětí svobody a propadnutí veškerého Rathova majetku. Rath by tak mohl přijít až o osm domů a bytů, přičemž jeden z bytů se mu podařilo přepsat na firmu Citadela, kde je sice jednatelem, ale vlastníkem je jeho družka Renata Horká.

Ve firmě Citadela jsou tak celkem dvě nemovitosti napojené na Ratha, které ovšem soud zabavit nemůže. A podle žalobce Jiráta je podobně odkloněného majetku mnohem více. „I kdyby jim propadl všechen majetek, o kterém víme, nebudou to chudáci,“ řekl k případnému zabavení majetku Ratha a manželů Kotových v roce 2015 v rozhovoru pro iDNES.cz žalobce Petr Jirát.

Podívejte se na mapě, jaké nemovitosti David Rath vlastní a jaké vlastní firma Citadela

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!