Služba HBO Max už je připravena i v Česku. Její start je plánovaný na začátek března

HBO Max bude v Česku.

HBO Max bude v Česku. Zdroj: Profimedia.cz

HBO Max bude v Česku.
HBO Max bude v Česku.
Foto z dokumentární série Vraždy ve Fall River.
Foto z 1.série Geniální přítelkyně.
5
Fotogalerie

Čekání se blíží ke konci, po posledním odkladu je už streamovací služba HBO Max připravená ke startu. V Česku, na Slovensku a dalších zemích odstartuje 8. března, kdy rovnou nahradí dosavadní HBO Go.

Služba bude dostupná na adrese hbomax.com, kam se nejspíš přesměrují i stávající adresy. Měsíční předplatné bude za 199 Kč měsíčně, HBO Go stojí 159 korun. HBO Max ale přichystalo zajímavou akci. Pokud si službu předplatíte do 31. března 2022, tak vás vyjde jen na 132 korun. Sleva 33 % bude platit tak dlouho, dokud nepřestanete platit. I kdyby HBO Max v budoucnu zdražilo, pro tyto uživatele bude o třetinu levnější.

Video placeholde
HBO Max míří do Česka a na Slovensko • AVmania.cz

Uživatelům s HBO Go se účty automaticky převedou na nové. Aplikace pro mobilní a televizní platformy si ale budou muset stáhnout nové. Nová služba přinese i více funkcí a lepší technickou kvalitu.

HBO Max nenabídne stejně velký katalog jako v USA, avšak oproti HBO Go by měl být širší, protože bychom nemuseli čekat na novinky z produkce Max Originals a filmy studia Warner Bros by se na Maxu měly objevit 45 dní po kinopremiéře.

"Začali jsme spouštět HBO Max na nových trzích teprve v polovině loňského roku a v roce 2021 jsem získali téměř osm milionů předplatitelů mimo USA," uvedl generální ředitel HBO Max International Johannes Larcher. HBO měla na konci roku 73,8 milionu předplatitelů streamovacích služeb a stejnojmenné kabelové televize.

Ještě letos má být služba HBO Max spuštěna v dalších šesti evropských zemích, včetně Řecka a Turecka. V Británii, Německu a v Itálii však nebude v nejbližších letech dostupná kvůli stávající smlouvě se společností Sky. Do roku 2026 chce firma spustit HBO Max ve 190 zemích, pro Asii ale zatím žádné plány neoznámila.

"Tvrdě pracujeme na přípravě možného spuštění služby v Asii. Dá se očekávat, že prvním trhem v Asii, na který bychom s HBO Max vstoupili, pravděpodobně bude jihovýchodní Asie," dodal Larcher.

HBO Max nabízí divákům ve Spojených státech ke zhlédnutí mimo jiné seriály Hra o trůny či Teorie velkého třesku. V Evropě HBO Max konkuruje Netflixu nebo službě Amazon Prime Video.

Více se dočtete v článku zde >>>