Air Bank: Klienti již mohou platit mobilem. Platby si nastaví přímo ve své aplikaci

Air Bank

Air Bank Zdroj: profimedia

Pokud patříte mezi klienty Air Bank můžete nově platit přímo svým mobilním telefonem. Stačí vám k tomu aplikace My Air. Platby telefonem pak probíhají stejně jako v případě bezkontaktní karty.

Platit mobilem prostřednictvím aplikace My Air mohou všichni klienti Air Bank, kteří mají chytrý telefon se systémem Android a technologií NFC. Tu už má dnes většina nových telefonů. Aplikace My Air navíc sama pozná, jestli klient NFC ve svém telefonu má, a na novou možnost jej upozorní.

Samotné zapnutí nové funkce v mobilní aplikaci je snadné. Klient potvrdí, že chce platit telefonem a zadá svůj PIN pro potvrzování plateb (pokud jej ještě nemá, v tomto kroku si PIN nastaví). Když má klient ke svým běžným účtům více karet, vybere si, jakou kartu má telefon pro placení používat.

Při placení v obchodě klientovi ve většině případů stačí, aby rozsvítil svůj telefon a přiložil jej k platebnímu terminálu. Některé typy telefonů mohou vyžadovat i odemknutí úvodní obrazovky. Pokud klient platí nákup nad 500 korun, zadá navíc ještě PIN pro potvrzení platby. Oproti placení bezkontaktní kartou se v tomto případě PIN zadává přímo na displeji telefonu a poté klient telefon k terminálu přiloží ještě jednou, aby celou transakci dokončil.

Do budoucna by Air Bank chtěla umožnit mobilním telefonem právě i výběry z bankomatů. Celou síť bankomatů má totiž bezkontaktní, novou službu připravuje se společností MasterCard.