Babiš v Černobylu nebo ve Hře o trůny. Podívejte se na díla internetových vtipálků

Vtipy na Babiše

Vtipy na Babiše Zdroj: TMBK

Andrej Babiš
Vtipy na Babiše
Vtipy na Babiše
Vtipy na Babiše
Vtipy na Babiše
12
Fotogalerie

Některá vyjádření premiéra Andreje Babiše z poslední doby už žijí vlastním životem. Terčem internetových vtipálků se stal například jeho výrok o tom, že lidé nechodí na Václavské náměstí protestovat, ale využívají hezkého počasí k návštěvám koncertů. Internet se baví i částí Babišova úterního projevu, kde řekl, že kostelecké párky obsahují devadesát procent masa.

Dění kolem premiéra se začalo opět hýbat minulý pátek, kdy do Česka dorazila auditní zpráva Evropské komise. Při úterní sněmovní debatě o zprávě Babiš uvedl, že pokládá návrh prověrky Evropské komise za útok na Česko a na české zájmy a za destabilizaci Česka. Mimo jiné pak ještě řekl, že měl “včera k večeři kostelecké párky. Měly 90 procent masa”. Kostelecké uzeniny patří do holdingu Agrofert, který premiér převedl do svěřenských fondů.

Zároveň s tím združení Milion chvilek pro demokracii už několikátý týden po sobě pořádá demonstrace proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové a premiérovi Babišovi. Ten na otázku, co si o demonstracích myslí, serveru Novinky odpověděl, že bylo horko a lidé šli na Václavské náměstí na koncert. Za toto tvrzení se následně omluvil. 

S předsedou spolku Milion chvilek Mikulášem Minářem, který Babiše vyzval k televiznímu duelu, se premiér nadále setkat odmítá. „S panem Minářem nemám o čem debatovat, pro něho je partner paní Benešová,“ řekl.

Na úterní demonstraci na Václavském náměstí žádali lidé demise premiéra Babiše i ministryně Benešové, nezávislosti justice a veřejnoprávních médií a vrácení dotací, které podle nich neoprávněně získal holding Agrofert dříve patřící Babišovi. 

Terčem vtipů se stal i Babišův výrok, že kostelecké párky obsahují 90 procent masa:

Podívejte se na vtipy do galerie: