Zápisník Jany Havligerové: Miloš Zeman vede

Mirek Topolánek ve studiu Blesku

Mirek Topolánek ve studiu Blesku Zdroj: Jakub Poláček / Paparazzi

Mirek Topolánek ve studiu Blesku
Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Debata prezidentských kandidátů na Právnické fakultě: Mirek Topolánek
Mirek Topolánek jako kandidát na prezidenta
16
Fotogalerie

Prezident republiky si pořádně naběhl. Kandidátovi na prezidentský post Mirku Topolánkovi vyčetl, že jeho bývalý poradce Marek Dalík musel do vězení. Rázné repliky se dočkal obratem.

Topolánek stávající hlavě státu připomněl jména Ivo Svoboda a Barbora Snopková, tandemu odsouzeného za vytunelování firmy Liberta. „Takže je to 2:1 pro Miloše,“ konstatoval Toplánek. K tomu není co dodat. Snad jen pro ty, kteří bezmála dvacet let starou kauzu neznají – Svoboda byl koncem devadesátých let místopředseda ČSSD a ministr financí, Snopková jeho nerozlučná pravá ruka.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš popřel, že by funkci ministryně kultury nabízel filmové producentce a pražské zastupitelce za ANO Elišce Kaplicky Fuchsové. Upřesnil to poté, co Kaplicky médiím sdělila, že zvažuje, zda takovou nabídku přijme.

Babiš teď tvrdí, že s ní už dlouho nemluvil, a kdy se s ní potkal, si ani nepamatuje. Místo ve vládě jí nemá v úmyslu nabídnout. Je to kachna. Nikoli Eliška Kaplicky, ta zpráva.

Aby nás veškeré zaručené zprávy o (ne)skládání vlády neuvrhly do depresí a zmaru, je dobré se občas podívat do světa. V londýnském metru a nově i v podzemce v New Yorku už neuslyšíte tradiční oslovení „Dámy a pánové“. V obou velkoměstech se tamní dopravní podniky v rámci genderové korektnosti rozhodly od něj upustit a oslovovat cestující neutrálními výrazy. Tak abychom drželi krok s dobou: Dobrý den všichni!


Přečtěte si, jak si pro volby vyřídit voličský průkaz >>>



Vše o prezidentských volbách čtěte zde >>>