Zápisník Jany Havligerové: Poslanci v kopačkách?

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Jakub Poláček / Paparazzi

Andrej Babiš
Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek
Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek
Ladislav Vízek
5
Fotogalerie

Do parlamentních voleb vstupuje hnutí Sportovci pro společnost, kandidátky sestavilo ve všech krajích. Tu pražskou povede internacionál Ladislav Vízek a spolu s ním i další fotbalisti, například Horst Siegl, Jan Berger nebo Tomáš Skuhravý, ale také třeba boxer Rostislav Osička, známý díky pořadu StarDance. Jak Vízek říká, v podstatě jsou obyčejní lidé, kteří chtějí říct svůj názor, neboť mají pocit, že politiku vedou jenom bohatí, aby ještě více zbohatli. Jestlipak, pokud se dostanou do sněmovny, nastoupí v kopačkách.

Jana Nečasová (Nagyová), manželka expremiéra Nečase, neuspěla se žalobou na ochranu osobnosti. Respektive s návrhem na předběžné opatření, jímž se dožadovala, aby Piráti stáhli ze svého volebního autobusu její podobiznu. Na ní je zobrazena jako loutkovodička bývalého předsedy vlády.

Karikatura podle Nečasové může ohrozit její život, zdraví a vážnost, a tím způsobit vážnou újmu. Sebe tedy Nečasová neochránila, pro propagaci a zviditelnění Pirátské strany ovšem udělala dost. Už teď by její členové měli děkovat.


Čtěte, jak kroužkovat ve volbách své favority >>>


Žádost o vydání poslanců za hnutí ANO k trestnímu stíhání je neprofesionálně zpracovaná, je tam řada překlepů, jak si ostatně už všimla média, postěžoval si ve sněmovní diskuzi mimo jiné jeden z postižených, předseda hnutí Andrej Babiš. Překlepy se vloudí, to se stává. Třeba jako v ústředním heslu ANO „Teď nebo nikdy“, kde chybí čárka. Také si toho povšimla až média.